Barjaktari: URA ima ubedljivo najbolju viziju razvoja Crne Gore i Ulcinja

Konstituisanju OO prisustvovao je i lider URA Žarko Rakčević
95 pregleda 0 komentar(a)
Omer Barjaktari, Foto: URA
Omer Barjaktari, Foto: URA
Ažurirano: 14.06.2015. 09:11h

Menadžer u Opštini Ulcinj, Omer Barjaktari izabran je sinoć za predsjednika Opštinskog odbora (OO) Građanskog pokreta URA u Ulcinju.

Barjaktari je izabran jednoglasno, a 53 delegata, koji su prisustvovali konstitutivnoj sjednici, birali su i OO koji će u novom mandatu brojati 20 članova.

"Pred nama je mnogo posla, moramo raditi mnogo više, bolje i organizovanije jer smo već u izbornoj godini. Kako smo sticajem okolnosti u lokalnoj vlasti naša odgovornost je još i veća. Ako me pitate da li smo zadovoljni funkcionisanjem lokalne uprave, onda ću vam najskrenije odgovoriti da je to djelimično. Ključni cilj je ostvaren, DPS ovdje nije na vlasti, što je najvaznije, sve ključne odluke sami donosimo, ali je to sporo, mlako i nedovoljno za potrebe građana, naročito nas mladih", rekao je Barjaktari.

On je naglasio potrebu smjene centralne vlasti:

"Ako budemo predano radili i ako zadobijemo veće povjerenje građana Ulcinja, a posebno ako budemo vlast na centralnom nivou, onda ćemo naš program lakše ostvariti jer URA ima ubedljivo najbolju viziju razvoja Crne Gore, kao i Ulcinja".

Potpredsjednik URA Dritan Abazović je rekao da je simbolično odabran Stari grad za konstituisanje URA u Ulcinju.

"Stari grad je mjesto Servantesa i Sabataja Cevija, mjesto naše slavne istorije koje nas obavezuje da zajedno učinimo sve da Ulcinj postane regionalno važna turistička adresa i kulturno središte, koje će biti magnet za domaće i inostrane turiste. URA će na narednim parlamentarnim izborima uraditi isto ono što je uradila u Ulcinju - poslati DPS u opoziciju. Tada neće početi da teče med i mlijeko, ali će demokratski procesi započeti u pravom smislu, a građani ce udahnuti slobodu mišljenja, djelovanja i političke preferencije", istakao je Abazović.

Konstituisanju OO prisustvovao je i lider URA Žarko Rakčević.

Članovi OO u novom mandatu biće: Dritan Abazović, Omer Bajraktari, Safet Beci, Saša Pođanin, Amil Grbović, Arben Dervišaga, Kaltrina Mećikukić, Simo Dedić, Dženan Mavrić, Taulant Kraja, Nevriz Šaptafi, Aida Lika, Jenuz Abazović, Gazmir Halimehmeti, Nenad Bogojević, Enis Katana, Baro Vuković, Afrim Đoni i Ilir Harasani.

Bonus video: