Nadzorni odbor: Izborom Blagojević za predsjednicu prekršen Statut

0 komentar(a)
Marija Blagojević, Foto: FOM SDP
Marija Blagojević, Foto: FOM SDP
Ažurirano: 13.06.2015. 15:40h

Nadzorni odbor FOM-a SDP CG reagovao je na saopštenje Foruma mladih.

Reagovanje prenosimo integralno:

"Dužnost svakog člana FOM SDP-a je da poštuje Statut, kao najviši pravni dokument koji je usvojila Konvencija FOM-a.

Članom 29 Statuta je propisano: “Svaki član FOM SDP ima pravo na žalbu NO na sve odluke tijela i organa FOM SDP, ako smatra da je predmetna odluka u suprotnosti sa odredbama Statuta ili važećim odlukama FOM SDP. Povodom izjavljene žalbe iz stava 1 ovog člana, NO može predmetnu odluku potvrditi ili poništiti. Sjednice NO saziva i njima predsjedava predsjednik NO.”

Nadzorni odbor je jasno postupio po Statutu i razmotrio primljenu žalbu te donio odluku koja je konačna. Dakle, NO je nesumnjivo jednoglasno utvrdio da je izborom Marije Blagojević za predsjednicu prekršen Statut.

Dalje, zbog ozbiljnosti i utemeljenosti iznesenog, norma na koju se neimenovani potpisnici saopštenja pozivaju da članstvo traje tokom obavljanja funkcije je norma koja se ne nalazi u novom Statutu koji je usvojen prije izbora Blagojević za predsjednicu, pa je jasno da je taj izbor morao biti sproveden po novom, a ne starom Statutu. (Lex posterior derogat legi priori)

Takođe još jednom pozivamo na poštovanje Statuta od strane svih članova FOM-a podsjećajući da je već skoro godinu dana istekao mandat Odboru FOM-a Glavnog grada, na čijem čelu se nalazi Marija Blagojević koja i pored te činjenice odbija da sazove Konvenciju."

Nadzorni odbor SDP-a razriješio je dan ranije dužnosti Blagojević, jer je, kako su naveli, utvrdio da je izabrana suprotno pravlima Foruma mladh SDP-a.

Bonus video: