Nastavljeno trvenje DPS i SDP: Krivična prijava, serum istine i četnici

U slučaju da dejstvo seruma istine potraje, kako je kazao, Džavid Šabović će priznati da je „iznudio“ potpise delegata iz Plava da optuže njega i DPS, „govoreći im da potpisuju nešto sasvim drugo“
0 komentar(a)
Ažurirano: 12.06.2015. 18:10h

Poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Husnija Šabović najavio je da će podnijeti krivičnu prijavu protiv poslanika Socijaldemoratske partije (SDP) Džavida Šabovića, navodeći da su delegati iz Plava izmanipulisani kako bi potpisali optužbe na račun DPS-a.

Delegati SDP-a iz Plava, Miralem Feratović, Hasim Ahmemulić, Fadilj Musić i Mirsad Neković optužili su u srijedu pojedine funkcionere DPS-a da su im nudili novac da na kongresu ne glasaju za partijskog lidera, Ranka Krivokapića.

Džavid Šabović je ranije rekao da se javno odriče poslaničkog imuniteta da bi u Tužilaštvu mogao da bude saslušan povodom navoda da su funkcioneri DPS-a pokušavali da potkupe delegate da podrže Ivana Brajovića.

Dobro je, kako je naveo Husnija Šabović, što je konačno i sam (Džavid Šabović) priznao da stalno govori neistine i da mu treba serum istine da bi istinu mogao da izgovori.

„Ako se to ikada desi, onda će priznati da je lagao da sam ja ili bilo ko iz DPS vršio pritisak na delegate SDP-a uoči njihovog kongresa da glasaju za nekog od kandidata za predsjednika njegove partije“, naveo je Husnija Šabović.

U slučaju da dejstvo seruma istine potraje, kako je kazao, Džavid Šabović će priznati da je „iznudio“ potpise delegata iz Plava da optuže njega i DPS, „govoreći im da potpisuju nešto sasvim drugo“.

„Iz razgovora sa njima sam shvatio da su oni izmanipulisani. Zbog svega što Džavid izmišlja i tjera druge da rade za njega odlučio sam da podnesem krivičnu prijavu, pa je dobrodošlo što Džavid nudi svoj poslanički imunitet.“, kazao je Husnija Šabović.

Vidjećemo, kako je kazao, da li će održati riječ.

„Ukoliko serum bude dovoljno jak, Džavid će priznati i da radi sve ne bi bili napravio politički savez na četničkim vojvodom i svim onim snagama koje su protiv NATO-a i koje su bile protiv obnove nezavisnosti Crne Gore“, poručio je Husnija Šabović.

Mogao bi, kako je dodao, Džavid Šabović da prizna još mnogo toga, ali „strahujem da tako jak serum istine još ne postoji“.

„Optužbe na račun DPS-a treba da posluže Džavidu Šaboviću da bi opravdao duboku podijeljenost u njegovoj partiji“, ocijenio je Husnija Šabović.

Lakše je, kako je kazao, optužiti DPS da je vršio pritisak, nego priznati da je gotovo polovina delegata glasala za drugog kandidata.

„Dok god se služi takvim neistinama, a njegove stavove niko iz njegove partije ne koriguje, svima će biti jasno zbog čega ne mogu dalje od tri odsto podrške, a zbog čega za DPS glasa preko 44 odsto građana Crne Gore“, zaključio je Husnija Šabović.

SDP Plav: Kad se Šabović odricao imunitetta, drugi su se krili

Plavski odbor SDP-a je saopštio da Džavidu Šaboviću nije prvi put da se javno odriče poslaničkog imuniteta, i da se pamti kada je on bio jedini da je to uradio, dok su se drugi krili iza imuniteta.

"On se barem može pohvaliti da je jedan od 80 poslanika ovog saziva Skupštine Crne Gore kojem nije skidan imunitet zbog krivičnih prijava radi „TESTEROLOGIJE“. Kada se održava Kongres neke druge partije, bez obzira o kome se radi, logično je da druge ne interesuje, ili barem ne bi trebalo da interesuje, ko će i kako, a posebno koliko će delegata neke druge partije, glasati tamo nekog drugog kandidata, osim ako posebno nisu zainteresovani za rezultat glasanja. Mada, pošteno govoreći, možda nije u pitanju „zainteresovanost“ za rezultat, nego samo puko izvršavanje naredbi. Svi znaju, i to ne samo u Plavu, koliko je bilo funkcionera „NAJ PARTIJE“, na terenu od Gusinja do Bijeloga Polja, u danima prije održavanja Kongresa SDP-a. A što se tiče seruma istine, njega smiju popiti samo oni koji znaju da su čisti, a oni drugi...? Možda, da bi sve bilo u skladu sa izjavom bivšeg čelnika plavskog DPS-a (ne znamo hoće li nas zvati na razgovor poslije ovoga „bivši“), treba razmisliti da se u Skupštini Crne Gore predloži donošenje Zakona po kojem bi poslanici, a što ne i ministri, i ostali političari, ako ne redovno, ono bar s vremena na vrijeme, popili po malo seruma istine. Ovo se, doduše, odnosi više na one što se sami ne odriču svog imuniteta, no ga kao kornjače oklop, stalno pominju kad im treba. Znajući da Džavid Šabović nema namjeru i ne želi da „ratuje“ sa bivšim i istrošenim pijunčićima DPS-a, zato mi, članovi Opštinskog odbora SDP Plav, onako usput, htjedosmo, javnosti radi, da se glasnemo", piše u saopštenju OO SDP Plav.

Bonus video: