Vujanović zadovoljan saradnjom sa Azerbejdžanom

Vujanović i Alijev su razmijenili mišljenja i o regionalnim pitanjima, među kojima je i konflikt Azerbejdžana i Jermenije oko Nagorno-Karabaha, saglašavajući se da je stabilnost regiona važan faktor razvoja svake države
53 pregleda 0 komentar(a)
Filip Vujanović, Ilham Alijev, Foto: Predsjednik.me
Filip Vujanović, Ilham Alijev, Foto: Predsjednik.me
Ažurirano: 12.06.2015. 08:15h

Crna Gora i Azerbejdžan zadovoljne su odnosima u svim oblastima, poručili su predsjednici Crne Gore i Azerbejdžana Filip Vujanović i Ilham Alijev, koji su se sastali u Bakuu.

Vujanović će u Bakuu prisustvovati ceremoniji otvaranja Evropskih igara.

On je istakao da su dvije zemlje zaključile sve neophodne ugovore za uspješnu saradnju, a međuvladina komisija za ekonomsku saradnju je maksimalno angažovana na unapređenju dalje saradnje u svim oblastima, posebno u sferi ekonomije.

Vujanović je iskazao zadovoljstvo dobrom dinamikom izgradnje turističkog kompleksa Porto Novi i snažnim interesovanjem Azerbejdžana da realizuje projekat gasifikacije kroz Jadransko-jonski gasovod kome pripada i Crna Gora.

Alijev je podijelio uvjerenje Vujanovića da se Azerbejdžan i Crna Gora, za relativno kratko vrijeme uspostavili maksimalno bliske odnose.

“Dobrim odnosima su snažno doprinijeli i projekti Azerbedžana u Crnoj Gori posebno Porto Novi, čije finansiranje obezbjeđuje SOKAR, državna kompanija za naftu i gas,” navodi se u saopštenju iz kabineta šefa države.

Predsjednik Alijev je iznio uvjerenje da će se turističkim posjetama još više afirmisati bliskost građana dvije države.

Vujanović i Alijev su razmijenili mišljenja i o regionalnim pitanjima, među kojima je i konflikt Azerbejdžana i Jermenije oko Nagorno-Karabaha, saglašavajući se da je stabilnost regiona važan faktor razvoja svake države.

Bonus video: