SDP: Uvozimo medije kada više nema onih spremnih na svaštočinstvo

“Vaš poslodavac je na B-92 jasno rekao čije ste glasilo u Crnoj Gori,” poručuju iz SDP-a, očito aludirajući na priznanje Vladimira Bebe Popovića, koji je u emisiji Utisak nedelje iz juna prošle godine kazao da ona pod kontrolom premijera i šefa DPS-a Mila Đukanovića
27 komentar(a)
SDP Kongres, Ranko Krivokapić, Ivan Brajović, Milo Đukanović, Foto: Boris Pejović
SDP Kongres, Ranko Krivokapić, Ivan Brajović, Milo Đukanović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 11.06.2015. 15:32h

Izvanjski mediji se dovode uvijek kada u zemlji više nema onih spremnih na svaštočinstvo, poručeno je u reagovanju SDP-a na saopštenje TV Pink M, koja je lidera SDP-a Ranka Krivokapića optužila da već dvije godine vrši pritisak na ovu televiziju.

“Vaš poslodavac je na B-92 jasno rekao čije ste glasilo u Crnoj Gori,” poručuju iz SDP-a, očito aludirajući na priznanje Vladimira Bebe Popovića, koji je u emisiji Utisak nedelje iz juna prošle godine kazao da ona pod kontrolom premijera i šefa DPS-a Mila Đukanovića.

Kolegjum TV Pink je ranije danas negirao da je emitovao na svom programu da je na Kongresu SDP-a 3. juna pobijedio kandidat Ivan Brajović. Oni traže od Krivokapića da se izvini TV Pinku ili će protiv njega podnijeti zakonom predviđene mjere.

“Krivokapić, koji voli sebe da predstavlja ikonom demokratije, bezobzirno, diktatorski i nemilosrdno našu kuću naziva 'uvezenom', 'izvanjskom' i 'plaćeničkom', što je ništa drugo nego bezobzirno vršenje pritiska”, tvrde iz televizije koja je, kako su za sebe kazali, poznata po tome “da je prva uspostavila mostove pomirenja i tolerancije poslije katastrofalnih dešavanja iz 1990-ih”. U tome, kako navode, koristi pomoć svojih partijskih kolega, prijatelja iz Skupštine, na čijem je čelu, i korumpiranih novinara.

Kolegijum TV Pink tvrdi da su napadi od strane Krivokapića postajali sve podmukliji kako je njihova “propast” rasla, a da su počeli kada je ova TV postala najgledanija u Crnoj Gori umjesto “njegovih prijatelja” iz TV Vijesti.

Iz Pinka su kazali da su izbore u SDP-u pratili “kao i drugi mediji”, uz priznanje da su isticali “licemerje” Krivokapića, smatrajući da je građanima “medijski zanimljivo da navodno velikog Crnogorca i pobornika NATO podržavaju anticrnogorski i anti-NATO mediji”.

Iz medijskog pula SDP-a su na to poručili da “zašto se Miloševićevo ratno pile govora mržnje prepoznalo kao najamničko i antidržavno to je i njima jasno”.

“To što se Miloševićeva ratna pilad sada kite NATO perjem neće im pomoći da budu išta drugo nego kokoška antidržavno- kleptokratske skupine,” poručuju iz SDP-a.

“Pozivanje dotičnog medija na 1990-te je posebno sramno kada se zna da je ta medijska imperija nastala upravo na užasima krvavog rata devedesetih, podupirući njegove ideologe i arhitekte”.

Bonus video: