Sekulić: Neće biti ni protesta ni bojkota parlamenta

Sekulić je agenciji Mina kazao da, nakon usvajanja izbornih zakona, ne postoji nijedan razlog zbog kojeg bi opozicija pitanje izbornog zakonodavstva stavljala u prvi plan i dovodila u pitanje regularnost izbora
2 komentar(a)
Predrag Sekulić, Foto: Boris Pejović
Predrag Sekulić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 11.06.2015. 12:09h

Priča o bojkotu parlamenta i protestima više služi za unutaropozicione obračune, i za prebrojavanje ko je pravi opozicionar a ko nije, ocijenio je poslanik Demokratske partije socijalista (DPS), Predrag Sekulić, dodajući da je uvjeren da neće biti ni protesta ni bojkota.

Iz dijela opozicije ranije je saopšteno da Vlada ne poštuje izborno zakonodavstvo, i da bi opozicija morala da nađe odgovor na to, što ne isključuje ni mogućnost bojkota parlamenta.

Sekulić je agenciji Mina kazao da, nakon usvajanja izbornih zakona, ne postoji nijedan razlog zbog kojeg bi opozicija pitanje izbornog zakonodavstva stavljala u prvi plan i dovodila u pitanje regularnost izbora.

On je podsjetio da su u parlamentu svi zajedno radili na izbornom zakonodavstvu i usaglašavali rješenja koja bi svima vratila povjerenja u izborni proces, kao i da su većina usvojenih rješenja.

"Moj stav je da povjerenje u izborni proces, kada je opozicija u pitanju, ne može biti vraćeno dok god oni gube izbore, a tako će biti još na nekoliko narednih izbornih ciklusa", kazao je Sekulić.

On je ocijenio da je Crna Gora i do sada imala dobre izborne zakone, i da nije bilo nepravlnosti koje bi uticale na izborni rezultat.

"Ali je našim kolegama iz opozicije trebalo opravdanje za sve izborne poraze", dodao je Sekulić.

On je kazao da je uvjeren da državni organi, koji su zaduženi za sprovođenje izbornog zakonodavstva, rade na njegovoj punoj implementaciji.

"Ne postoji nijedan razlog zbog koje bi opozicija mogla da uđe u opstrukciju izbornog procesa, bez obzira na činjenicu što će, vjerujem, i ovog puta pokušati da svoj poraz opravdaju ili izbornim zakonodavstvom ili izbornim procesom", rekao je Sekulić.

Na pitanje kako komentariše mogućnost bojkota parlamenta koju pominju iz opozicije, on je rekao da nije prvi put da se najavljuju i bojkot i protesti.

"Međutim, moje iskustvo govori da neće doći niti do protesta ni do bojkota parlamenta. To više služi za unutarpartijske obračune na opozicionoj sceni, i za prebrojavanje ko je pravi opozicionar a ko nije", smatra Sekulić.

Prema njegovim riječima, očigledno je da se kompletna opozicija već sad prestrojava, i da „hvata zalet za redovne parlamentarne izbore naredne godine“.

"Treba podsjetiti da smo protekle tri godine imali kompletno prestrojavanje na opozicionoj sceni i nastajanje novih partija. Očigledno je da je veći dio opozicionih lidera već sada svjestan da većina njih neće preći izborni cenzus, i da se neće naći u novom parlamentarnom sazivu", zaključio je Sekulić.

Bonus video: