Lekić: Spoj zaduživanja i utjerivanja identiteta vodi u haos

“Tada možda neće biti primarno da li će ovdašnji proizvođači pseudoekonomije i surogata duhovnog identiteta biti u zemlji ili bezbjedni u Dubaiju ili Beogradu. I da li će, u moguće novom populističkom ciklusu, cijenu na političko-pravnom planu platiti neki sporedni izvršilac direktiva”, naveo je Lekić u saopštenju
8 komentar(a)
Miodrag Lekić, Foto: Boris Pejović
Miodrag Lekić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 13.10.2018. 09:58h

Spoj besomučnog zaduživanja zemlje bez izgrađivanja održive ekonomije i utjerivanja državno-nacionalnog identiteta umjesto njegovog izgrađivanja mogao bi u nekoj fazi izazvati nekontrolisni materijalni i duhovno-politički haos u zemlji, ocijenio je predsjednik Demosa Miodrag Lekić.

“Tada možda neće biti primarno da li će ovdašnji proizvođači pseudoekonomije i surogata duhovnog identiteta biti u zemlji ili bezbjedni u Dubaiju ili Beogradu. I da li će, u moguće novom populističkom ciklusu, cijenu na političko-pravnom planu platiti neki sporedni izvršilac direktiva”, naveo je Lekić u saopštenju.

On dodaje da je "primjetno da posljednje mjere represivnog tretiranja identiteta nije mnogo bučno propratio propagandni orkestar partijskih vojnika i uslužno-korumpiranih intelektualaca".

"Moguće da još ziheraški mjere ko je od šefova sve ovo pokrenuo, ili se čak i njima čini da je predloženo apsurdno u ideji i primjeni", kaže Lekić.

Bonus video: