Đukanović čestitao Nacionalni praznik Portugala

​"Posebno smatramo značajnom vašu podršku svim zemljama Zapadnog Balkana, čija integracija u evropske i evroatlantske strukture znači njihov brži ekonomski i demokratski razvoj i trajnu stabilnost regiona i Evrope", navedeno je u čestitki Đukanovića
0 komentar(a)
Milo Đukanović, Tirana, Foto: Vlada Crne Gore
Milo Đukanović, Tirana, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 10.06.2015. 14:18h

Predsjednik Vlade Milo Đukanović uputio je, povodom Nacionalnog praznika Portugala, čestitku predsjedniku Vlade te zemlje Pedru Pasosu Koelju.

"Koristim priliku da ponovim zahvalnost na podršci koju vaša zemlja pruža Crnoj Gori na putu za članstvo u NATO i EU. Mi ne zaboravljamo da je proces evropske integracije Crne Gore formalizovan potpisivanjem Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju sa EU za vrijeme portugalskog predsjedavanja 2007. godine. Danas je naša zemlja stabilna ekonomija, uvažen susjed i partner u međunarodnoj zajednici, duboko u pregovaračkom procesu sa EU, u očekivanju poziva za NATO do kraja ove godine".

"Posebno smatramo značajnom vašu podršku svim zemljama Zapadnog Balkana, čija integracija u evropske i evroatlantske strukture znači njihov brži ekonomski i demokratski razvoj i trajnu stabilnost regiona i Evrope", navedeno je u čestitki Đukanovića.

Premijer je, kako je saopšteno iz Vlade, naglasio da je zajednička obaveza da prijateljske odnose dvije zemlje "iskoristimo za unapređenje političkih kontakata i jačanje ekonomske i ukupne saradnje u obostranom interesu".

Bonus video: