Sastanak Lekić - Drobnič: Primjena izbornog zakonodavstva neophodna za napredovanje

Oni su, kako je saopšteno iz Demosa, analizirali pitanja iz političko-ekonomskog života Crne Gore, posebno stanje i otvorene probleme koji se odnose na evropske integracione procese
8 komentar(a)
Mitja Drobnič, Miodrag Lekić. DEMOS, Foto: Demos
Mitja Drobnič, Miodrag Lekić. DEMOS, Foto: Demos
Ažurirano: 08.06.2015. 13:45h

Primjena izbornog zakonodavstva bitna je pretpostavka za funkcionisanje elementarnih demokratskih principa i neophodan uslov za napredovanje Crne Gore u integracionom procesu, saopšteno je nakon sastanka lidera Demosa Miodraga Lekića i šefa Delegacije Evropske unije (EU) Mitje Drobniča.

Oni su, kako je saopšteno iz Demosa, analizirali pitanja iz političko-ekonomskog života Crne Gore, posebno stanje i otvorene probleme koji se odnose na evropske integracione procese.

Kako su naveli, Lekić je informisao Drobniča o rezultatima u dosadašnjem konstituisanju Demosa, i političkom djelovanju tog subjekta koji se, kako su kazali, već snažno pozicionirao na političkoj sceni Crne Gore.

“Poseban akcenat tokom razgovora stavljen je na oblast izbornog zakonodavstva, posebno u dijelu njegove neophodne implementacije, kao bitne pretpostavke za funkcionisanje elementarnih demokratskih principa i kao neophodnog uslova za napredovanje Crne Gore u integracionom procesu”, kaže se u saopštenju Demosa.

Kako su dodali, naglašena je neophodnost praćenja rezultata u oblasti vladavine prava, naročito u postojećem predizbornom periodu.

“Obostrano je konstatovana korisnost saradnje i kontinuiranog dijaloga između Delegacije EU i Demosa”, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: