Tufegdžić iz Lekićevog Demosa prešao u Bečićeve Demokrate

Razlog za to je što Tufegdžić je, kako se navodi u saopštenju, shvatio da Demos neće postati onakva partija kakvu je želio
121 pregleda 26 komentar(a)
Dragan Tufegdžić
Dragan Tufegdžić
Ažurirano: 07.06.2015. 12:11h

Barski političar Dragan Tufegdžić odlučio je da priključi Demokratskoj Crnoj Gori Alekse Bečića nepuna tri mjeseca nakon što je pristuio Demosu Miodraga Lekića.

Razlog za to je što Tufegdžić je, kako se navodi u saopštenju, shvatio da Demos neće postati onakva partija kakvu je želio.

“Uz svo uvažavanje i poštovanje prema Lekiću, koje se neće promijeniti, ne vidim da će Demos postati onakva partija kakvu sam ja želio, organizaciono i kadrovski moderna, demokratska i istinski građanska,” poručio je ovaj bivši odbornik PzP u barskom parlamentu, dodavši kako ne sumnja da će Demos dati doprinos željenim promjenama u Crnoj Gori.

Kazao je da je Lekić čovjek koji je na crnogorsku političku scenu donio kvalitet, političku kulturu i neko ko je trebao biti predsjednik Crne Gore.

Slogan i program Demokratske Crne Gore, "Pobjede a ne podjele" ne predstavlja, kako je kazao, demagoški izraz, već iskreni odnos prema nečemu što mora postati reper za sve građanke i građane kakva Crna Gora mora postati.

“Entuzijazam, energija u stvaranju ozbiljne organizacije koju krasi međusobna komunikacija i uvažavanje, kreativnost, moderno shvatanje politike, opredijelilo me da svoj politički angažman vežem za Demokrate”, pojasnio je svoj izbor Tufegdžić.

Dodao je da će “uvijek biti zlih jezika koji će komentarisati dokono bilo koga, ali se neću obazirati na to”.

“Moj profesionalni, ljudski i politički angažman mi daje za pravo da pravim izbore u koje vjerujem i da budem sa ljudima kojima vjerujem. Ništa se ne može i ne treba raditi ako ne vjerujete u to. Demokratska Crna Gora je nešto u šta iskreno vjerujem i nešto što predstavlja budućnost Crne Gore. Za prave odluke nikada nije kasno a moja odluka je Demokratska Crna Gora”, navodi se na kraju saopštenja.

Bonus video: