Glendža: Organizovaćemo protest ako Opština Budva ne smanji cijene vode i parkinga

"U Budvi se sve vidi, a i dalje se ćuti, pa treba vidjeti može li se u Crnoj nam Gori desiti građanska neposlušnost: da se ne plaća gorivo po ovim cijenama, da se ne voze automobili bez prijeke potrebe, da se ne plaća struja i voda bar mjesec..."
53 pregleda 1 komentar(a)
Radomir Glendža, Foto: Vuk Lajović
Radomir Glendža, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 05.06.2015. 11:15h

Svi dosadašnji napori opozicije u Budvi da cijena vode ne bude među najvećim u Evropi nijesu dali očekivane rezultate, pa ni najnovija inicijativa za sazivanjem vanredne Skupštine opštine radi preispitivanja cijene vode neće proizvesti očekivani efekat. Zato je, ako vlast nastavi da se oglušuje o osnovna egzistencijalna pitanja, jedan od poteza koje treba razmotriti građanska neposlušnost, saopštio je predsjednik Građanskog pokreta URA u Budvi Radomir Glendža.

Navodi da URA Budve smatra da ima elemenata i da se pozove državni tužilac da ispita istinitost navoda da je od kredita u iznosu od 57 miliona eura za postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda, koji je uzela Opština, već potrošeno 80 odsto novca, a izvedena je tek polovina predviđenih radova.

"Nema opravdanja ni za podizanje cijena parkinga, a i pored toga je "Parking Servisu" u višegodišnjim finansijskim minusima. Da li je na djelu neznanje ili pljačka jednog dana će se morati utvrditi. Ima li zdravomislećeg građanina koji će ovakvo stanje povezati sa svjetskom ekonomskom krizom, na kojoj insistira predsjednik Opštine Lazar Rađenović. U Budvi se sve vidi, a i dalje se ćuti, pa treba vidjeti može li se u Crnoj nam Gori desiti građanska neposlušnost: da se ne plaća gorivo po ovim cijenama, da se ne voze automobili bez prijeke potrebe, da se ne plaća struja i voda bar mjesec...", saopštio je Glendža.

On je dodao da ako se Opština Budva i dalje bude oglušivala o egzistencijalna pitanja, da će pozvati građane i partije koje dijele iste vrijednosti da ispred upravne zgrade JP "Vodovod i kanalizacija" zajedno pokažu građansku odlučnost:

"I izdejstvujemo da se cijene vode vrate na zimske tarife, uključujući i ukidanje cijene po brojilu. Tražićemo i da cijena parkinga važi po cjenovniku u zimskom periodu", zaključio je Glendža.

Bonus video: