Vuković: Stanić je morao biti oprezniji, nije bilo usaglašavanja Demokrata sa DPS

"Staniću se, omaklo, nadamo se nesvjesno, da "prokrijumčari" tezu da su Demokrate i DPS neke predloge "suštinski usaglašavali"
140 pregleda 10 komentar(a)
Branko Vuković, Foto: Demokratska Crna Gora
Branko Vuković, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 18.09.2018. 16:08h

Iz saopštenja portparola Socijaldemokratske partije (SDP), Mirka Stanića, vidljivo je kakvu zabunu je Demokratska partija socijalista (DPS) stvorila falsifikujući Plan Demokratske Crne Gore i Građanskog pokreta URA, saopštio je danas Branko Vuković, odbornik Demokrata u Skupštini Glavnog grada

Stanić je ranije danas rekao da su predlozi koje su suštinski usaglasili i Demokrate i DPS polazna osnova za početak dijaloga.

"Ipak, Stanić je morao biti oprezniji i uočiti razliku prije nego što je dao izjavu kojom je saopštio stav svoje partije o potrebi izgradnje demokratskog izbornog ambijenta. Staniću se, tom prilikom, omaklo, nadamo se nesvjesno, da "prokrijumčari" tezu da su Demokrate i DPS neke predloge "suštinski usaglašavali", istakao je Vuković.

On je dodao da nikakvog usaglašavanja Demokrata sa DPS nije bilo.

"Nikakve predloge Demokrate sa DPS nisu usaglašavale. Ono što postoji jeste Plan sveobuhvatnih i drugih reformi Demokrata i GP URA, koji je obznanjen na konferenciji za medije, na kojoj su predsjednici dva subjekta Plan ponudili domaćoj javnosti i političkim subjektima, kao i evropskim partnerima - institucijama EU u Briselu i u Podgorici. Plan je odmah prihvaćen i ocijenjen kao konstruktivan od strane svih relevantnih međunarodnih adresa, a pozdravljen je i od značajnog broja unutrašnjih faktora", poručio je Vuković.

On je naveo da sa druge strane postoji dokument koji je predstavio DPS falsifikujući Plan Demokrata i GP URA.

"Iz tog razloga ostaje nejasno čije je, zapravo, predloge portparol SDP pohvalio i okvalifikovao kao "prihvatljiv način da se izađe iz ćorsokaka" i kao "polaznu osnovu za početak dijaloga" – Plan Demokrata i GP URA ili falsifikat DPS", zaključio je Vuković.

Bonus video: