Đukanović čestitao Dan ustavnosti Danske

Đukanović je, kakose navodi, izrazio i zadovoljstvo da dvije zemlje povezuju tradicionalno dobri i prijateljski odnosi, zasnovani na obostranom uvažavanju i poštovanju zajedničkih vrijednosti
0 komentar(a)
Milo Đukanović, Foto: Boris Pejović
Milo Đukanović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 04.06.2015. 15:53h

Premijer Milo Đukanović uputio je danskoj koleginici Heli Toring Šmit čestitku povodom Dana ustavnosti Danske, u kojoj je zahvalio toj državi na kontinuiranoj posvećenosti politici proširenja i otvorenih vrata Eropske unije (EU) i NATO.

Đukanović se zahvalio i na podršci i pomoći koju Danska pruža Crnoj Gori i regionu u cjelini u procesu evropske i evroatlantske integracije.

“To je jedini put za stabilnost zapadnog Balkana i za ujedinjenje Evrope na cijelom njenom kontinentu“, poručio je Đukanović.

On je, kakose navodi, izrazio i zadovoljstvo da dvije zemlje povezuju tradicionalno dobri i prijateljski odnosi, zasnovani na obostranom uvažavanju i poštovanju zajedničkih vrijednosti.

„To je siguran temelj za jačanje političkog dijaloga i razvoj ekonomske i ukupne saradnje, u zajedničkom interesu“, zaključuje se u čestitki Đukanovića.

Bonus video: