Susret Krivokapić-Ji: Podrška Crnoj Gori na putu ka NATO

"Krivokapić je naglasio da Crna Gora predano radi na ispunjavanju uslova za članstvo u NATO, te izrazio očekivanje da će ti napori biti vrijednovani prilikom upućivanja poziva za članstvo u Alijansu", zaključuje se u saopštenju
1 komentar(a)
Hojt Brajan J, Ranko Krivokapić, Foto: Skupstina.me
Hojt Brajan J, Ranko Krivokapić, Foto: Skupstina.me
Ažurirano: 04.06.2015. 14:30h

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić i zamjenik pomoćnika državnog sekretara američkog Stejt departmenta Hojt Brajan Ji su tokom razgovora konstatovali da Crna Gora i Sjedinjene Američke Države imaju prijateljske odnose.

Kako se navodiu saopštenju Skupštine, sagovornici su izrazili zadovoljstvo zbog intenzivne saradnje koju ostvaruju radi realizacije crnogorskog strateškog prioriteta - punopravnog članstva u NATO.

"Na sastanku je istaknuto da SAD prate napredak iz ključne oblasti za crnogorsko članstvo u NATO-u - vladavine prava, i naglašeno da SAD ostaju snažan zagovornik i podrška Crnoj Gori na putu u Alijansu. Krivokapić je naglasio da Crna Gora predano radi na ispunjavanju uslova za članstvo u NATO, te izrazio očekivanje da će ti napori biti vrijednovani prilikom upućivanja poziva za članstvo u Alijansu", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: