Haradinaj: Tači poklonio Crnoj Gori zemljište Kosova

"Prvo, ne vjerujem da Crnoj Gori trebaju naše šume, kosovske šume, imaju oni dosta. Ukoliko neko ima šume za davanje, nek da svoju imovinu, ali ne kosovsku imovinu. "
61 pregleda 32 komentar(a)
Ramuš Haradinaj, Foto: Betaphoto
Ramuš Haradinaj, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 04.06.2015. 11:14h

Lider opozicione Alijanse za budućnost Kosova, Ramuš Haradinaj, kritikovao je ministra spoljnjih poslova Kosova Hašima Tačija zato što "Crnoj Gori poklanja zemljište".

"Gospodine Tači, Vlada Kosova je dala neko zemljište Crnoj Gori sa čime se ne slažu vlasnici tog zemljišta. Kosovo i Crna Gora imaju svoje granice, koje su ranije bile utvrđene i te granice su još iz doba 'Jugoslavije dva' ", kazao je Haradinaj.

Po njegovim riječima, ta granična linija sada ulazi na teritoriju Kosova i zato je je uputio poziv Tačiju i Vladi da poprave takvo stanje.

"Prvo, ne vjerujem da Crnoj Gori trebaju naše šume, kosovske šume, imaju oni dosta. Ukoliko neko ima šume za davanje, nek da svoju imovinu, ali ne kosovsku imovinu. Drugo, smatram da onako kako Kosovo ima potrebu za dobrosusjedstvom sa Crnom Gorom, tako i Crna Gora ima potrebu za dobrim susjedom, a ne za susjedom sa kojim ima spor oko zemlje”, kazao je Haradinaj.

Tači se nije danas pojavio na plenarnoj sednici Skupštine Kosova na kojoj je trebao da odgovara na pitanja poslanika u vezi sa demarkacijom granice između Kosova i Crne Gore. Tači je pismenim putem obavijestio Skupštinu da neće biti u mogućnosti da prisustvuje sjednici zbog velikog broj obaveza.

Bonus video: