Đukanović čestitao Dan Republike Italije

104 pregleda 1 komentar(a)
Italija, Crna Gora, Foto: Shutterstock
Italija, Crna Gora, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 03.06.2015. 15:06h

Predsjednik Vlade Milo Đukanović uputio je čestitku predsjedniku Savjeta ministara Republike Italije Mateu Renziju, povodom Dana Republike Italije.

"Koristim priliku da ponovim zahvalnost Vašoj Vladi i Vašoj zemlji na kontinuiranoj podršci i pomoći Crnoj Gori i svim zemljama Zapadnog Balkana u ispunjavanju obaveza iz evropske i evroatlantske agende. Za nas, kao i region u cjelini, od posebnog značaja je da naši značajni susjedi i partneri, kao što je Italija, prepoznaju važnost integracionih procesa za njegov dalji demokratski, ekonomski i ukupni razvoj, a time i stabilnost evropskog kontinenta", navedeno je u čestitki Đukanovića.

On se osvrnuo i na odličnu saradnju između dvije zemlje.

"Dodatni impuls toj saradnji dala je i nedavna posjeta predsjednika Republike Italije Serđa Matarele, sa kojim sam imao sadržajan razgovor o potencijalima za dalje jačanje i širenje naših ekonomskih i političkih odnosa, u obostranom interesu", istakao je Đukanović, izrazivši uvjerenje da će predstojeći susret sa Renzijem i politički dijalog na svim nivoima doprinijeti snaženju bilateralne saradnje.

Bonus video: