Turski šef diplomatije podržao Krivokapića

Čavušoglu je naveo da je uvjeren da će SDP održati značajno mjesto u političkom životu Crne Gore u godinama koje dolaze
11 komentar(a)
Ranko Krivokapić, Mevlut Čavušoglu, Foto: Skupstina.me
Ranko Krivokapić, Mevlut Čavušoglu, Foto: Skupstina.me
Ažurirano: 03.06.2015. 08:55h

Turski šef diplomatije Mevlut Čavušoglu podržao je Ranka Krivokapića uoči Kongresa Socijaldemokratske partije koji se održava danas.

Čavušoglu je naveo da je uvjeren da će SDP održati značajno mjesto u političkom životu Crne Gore u godinama koje dolaze, te da će nastaviti da radi "za svijetlu budućnost svoje zemlje".

"Nažalost, neću biti u mogućnosti da Vam se pridružim ovog veoma važnog dana, zbog priprema za predstojeće opšte izbore u Turskoj, koji će se održati 7. juna. Tokom svih ovih godina, u svojim različitim ulogama poslanika, predsjednika Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope te ministra vanjskih poslova, svjedok sam, sa velikim zadovoljstvom, napretka koji je postigla Crna Gora na njenom putu evropskih i evro-atlantskih integracija.

SDP je doprinio jako puno pomenutom napretku kroz svoju dosljednu politiku, promovišući punopravno članstvo Crne Gore u NATO i Evropsku uniju. Iz toga razloga, smatram da je slogan koji ste odabrali za Kongres odgovarajući, odnosno, da predstavlja potpuno relevantan slogan koji govori o značajnoj ulozi koju ste Vaša partija i Vi lično odigrali u političkoj istoriji Crne Gore. Lično se sjećam vještog liderstva koje ste demonstrirali tokom Vašeg predsjedavanja Parlamentarnom skupštinom OEBS-a. S tim u vezi, a kako Crna Gora ulazi u još jednu kritičnu fazu evropskog i evro-atlantskog integracionog procesa, ja sam uvjeren da ćete Vi, kao veoma jak političar sa dugogodišnjim iskustvom na planu unutrašnje i međunarodne politike, nastaviti da znalački upravljate Vašom partijom u pravom smjeru. Meni lično ostaje nada da će svi ovi napori uroditi plodom i da će Crna Gora zaraditi svoje dobro zasluženo mjesto u evropskoj i evro-atlantskoj porodici veoma brzo. Takođe, SDP je odigrao veoma važnu ulogu u jačanju i produbljivanju prijateljstva koje postoji između naše dvije zemlje, Crne Gore i Turske. S tim u vezi, želim iskoristiti priliku i zahvaliti na učešću SDP-a na posljednjem Kongresu AK Partije, što posmatramo kao čvrst dokaz uspješne saradnje koja postoji između naših zemlja", naveo je Čavušoglu u pismu Krivokapiću.

Bonus video: