Uz Krivokapića deset "mladih lidera SDP-a"

Neki od njih su i ranije otvoreno podržali Krivokapića
297 pregleda 33 komentar(a)
SDP lideri, Foto: SDP
SDP lideri, Foto: SDP
Ažurirano: 02.06.2015. 14:05h

Aktuelnom predsjedniku Socijaldemokratske partije Ranku Krivokapiću podršku je dalo 10 "mladih lidera SDP-a".

"Socijaldemokratskoj partiji smo se priključili iz čvrste uvjerenosti da je sve ono što su radili naši prethodnici početkom devedesetih omogućilo da danas živimo u građanskoj, evropskoj i demokratskoj Crnoj Gori", navodi se u saopštenju koje poptpisuju Almir Rebronja - predsjednik OO SDP Petnjica, Mirko Stanić - predsjednik OO SDP Cetinje, Jelena Mitrović - članica Predsjedništva i GO SDP, Bojan Zeković - član GO SDP, Marin Radojević - član GO SDP, Ivan Vujović - međunarodni sekretar SDP, Ljubo Filipović - potpredsjednik opštine Budva, Adnan Striković - član GO SDP, Šefko Kurpejović - član GO SDP i Maja Vukčević - članica GO SDP.

Neki od njih su i ranije otvoreno podržali Krivokapića.

“Osnivači partije, čiji smo članovi sa ponosom postali, vodili su hrabru antiratnu politiku, borili se za nezavisnost, građanski koncept, evroatlanski put i zaštitu ekonomskih interesa Crne Gore. Danas, kada slavimo 25 godina postojanja, na koje svi možemo biti ponosni, moramo biti spremni i da damo odgovore na izazove novog vremena”, stoji u saopštenju koje potpisuju

Oni ističu da je prije svega, kroz snažniju borbu za punu vladavinu prava i na njoj zasnovan dinamičniji ekonomski razvoj.

“Ne postoji politička partija koja je bila otvorenija za mlade ljude od Socijaldemokratske i zato smo danas i u prilici da se obratimo javnosti naše zemlje kao ljudi kojima je pružena svaka šansa za političko sazrijevanje i napredovanje”, navodi se u saopštenju deset mladih lidera SDP-a.

Oni su najavili da će na Kongresu "podržati politiku koja je od SDP-a napravila respektabilnu političku partiju (i u Crnoj Gori i u inostranstvu)", i da su uvjereni da će izaći još snažniji i još bolji.

“Tu politiku vođenu od ogromnog tima vrijednih ljudi, članova i simpatizera je personifikovao i oblikovao predsjednik Ranko Krivokapić, i zbog toga će imati našu, a uvjereni smo i najveću moguću, podršku delegata na sjutrašnjem VIII Kongresu. Krivokapić je političar sa nesumnjivo najvećim međunarodnim ugledom iz Crne Gore, koji je značajno unaprijedio partijsku poziciju, njenu organizaciju, položaj na političkoj sceni i značajno povećao podršku birača, što je sve moguće brojčano pokazati i što, uostalom pokazuju rezultati izbora. Podstaknuti brojnim pritiscima kojima je bila izložena u prethodnom periodu, partija se ujedinila i zato će SDP, sa novom energijom, iako to na početku nije izgledalo tako, nakon VIII Kongresa, izaći snažnija, čistija i bolja”, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: