Dezir: Crna Gora je ključni partner u regionu

Kako je saopšteno, on je naglasio značaj daljeg procesa evro-atlantskih integracija Crne Gore, i istakao da je pitanje stabilnosti ključno u Evropi
1 komentar(a)
Igor Lukšić, Arlem Dezir, Foto: MVPEI
Igor Lukšić, Arlem Dezir, Foto: MVPEI
Ažurirano: 02.06.2015. 10:57h

Crna Gora konstruktivnom ulogom doprinosi unapređenju dobrosusjedskih odnosa i ukupnoj stabilnosti zapadnog Balkana, ocijenio je državni sekretar za evropske poslove u Ministarstvu vanjskih poslova i međunarodni razvoj Francuske, Arlem Dezir.

On je u Parizu razgovarao sa ministrom vanjskih poslova i evropskih integracija Igorom Lukšićem.

''Crna Gora je ključni partner u regionu'', kazao je Dezir, i istakao konstruktivnu ulogu Crne Gore i njen doprinos unapređenju dobrosusjedskih odnosa i ukupnoj stabilnosti zapadnog Balkana.

Dezir je podržao rezultate Crne Gore u reformskim aktivnostima u domenu evropskih integracija, s akcentom na implementaciji poglavlja 23 i 24, i, kako se navodi, prenio spremnost Francuske da nastavi sa podrškom u pregovaračkom procesu.

Kako je saopšteno, on je naglasio značaj daljeg procesa evro-atlantskih integracija Crne Gore, i istakao da je pitanje stabilnosti ključno u Evropi.

Lukšić je zahvalio Francuskoj na kontinuiranoj podršci u procesu evropskih integracija, naročito kroz ekspertsku pomoć u konkretnim oblastima – pravde, unutrašnjih poslova, poljoprivrede.

"Vlada Crne Gore ostaje posvećena sprovođenju reformi i podsjetio na tekuće aktivnosti u cilju dostizanja evropskih standarda", kaže se u saopštenju.

Lukšić je informisao o ključnim reformama u pogledu evro-atlantske integracije Crne Gore, i posebno ukazao na značaj članstva u NATO-u, s aspekta bezbjednosti i stabilnosti Crne Gore, regiona, ali i Mediterana.

On je ukazao na važnost regionalne saradnje u procesu integracija, kao faktora jačanja stabilnosti i sveukupnog razvoja.

„Sagovornici su istakli zadovoljstvo sadržajnim bilateralnim odnosima i ocijenili da postoji prostor za dodatno unapređenje saradnje na ekonomskom planu, realizacijom projekata u domenu turizma, infrastrukture, saobraćaja i energetike“, navodi se u saopštenju.

Bonus video: