Baždar: Radović potvrdio da je u TV Boka bilo kršenja propisa

"Mediji se osnivaju i dobijaju odgovarajuće dozvole od nadležnih državnih organa radi javnog informisanja u skladu sa važećim propisima,a ne zbog subverzivnog djelovanja prema bilo kome", istakao je Baždar
105 pregleda 7 komentar(a)
Milovan Baždar, Foto: Slavica Kosić
Milovan Baždar, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 02.06.2015. 11:50h

Lider "Izbora" Dušan Radović je u svojoj javnoj izjavi potvrdio osnovane sumnje da se u slučaju TV Boka radi o višestrukom kršenju propisa, kazao je Milovan Baždar, predsjednik Opštinskog odbora Pokreta za promjene (PzP) Herceg Novi.

"Ta televizija je po riječima vlasnika Radovića, osnovana samo sa ciljem rušenja lokalne vlasti u Novom što je suprotno Zakonu o medijima Crne Gore i protivustavno. Mediji se osnivaju i dobijaju odgovarajuće dozvole od nadležnih državnih organa radi javnog informisanja u skladu sa važećim propisima,a ne zbog subverzivnog djelovanja prema bilo kome. Ako javno saopštavate da vam je jedini cilj bio rušenje lokalne vlasti treba li sumnjati u vašu neobjektivnost i namjerno nepoštovanje novinarskog kodeksa", istakao je Baždar.

On je dodao da kada bi ovakva praksa bila prihvatljiva i dopuštena, desetine medija bi nicalo preko noći sa ciljem rušenja nekog drušvenog ili drugog subjekta.

"Kada se ovome doda i kršenje Zakona o radu u dijelu nepoštovanja prava zaposlenih, jasno je o kakvom je neregularnom profilu riječ. U pitanju je jedan od najdrastičnijih slučajeva lokalnih političkih scenarija pod lupom DPS-a, u kojem je iskorišten lokalni igrač koji je bio spreman na sve: obmanuti čitavu javnost; izigrati svoje zaposlene i poslovnu banku i na kraju prevariti hiljade birača.Sve ovo ne uzbuđuje DPS puno,ali ipak su spremni prekomponovati Izbor sa ciljem da se učvrsti njihova vlast a odstrane isuviše nepredvidljivi igrači", kazao je Baždar.

PzP poziva nadležno tužilaštvo da utvrdi činjenice u vezi sa kršenjem prvenstveno Zakona o medijima Crne Gore i Zakona o radu.

Podsjećamo da je predsjednik Grupe građana "Izbor" koja sa Demokratskom partijom socijalista čini vlast u Herceg Novom, Dušan Radović Krušo 26. maja podnio ostavku na mjesto direktora Agencije za izgradnju i razvoj grada.

Bonus video: