Predsjednik EP podržao Krivokapića

“Ovo nije samo poruka vama, delegatima na kongresu, ovo je takođe poruka prijateljstva mom prijatelju Ranku”, kazao Šulc
61 pregleda 80 komentar(a)
Martin Šulc, Foto: Beta/AP
Martin Šulc, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 02.06.2015. 05:31h

Predsjednik Evropskog parlamenta (EP) Martin Šulc podržao je Ranka Krivokapića uoči kongresa Socijaldemokratske partije (SDP).

Šulc je u video-poruci koja će se emitovati na kongresu SDP-a kazao da to nije poruka samo delegatima koji će birati lidera partije, već i poruka prijateljstva za Krivokapića.

“Ranko i ja smo prijatelji dugo vremena, i kao predsjednici parlamenata radimo zajedno veoma intenzivno. Ogromni napredak koji je Crna Gora ostvarila od obnove nezavisnosti rezultat je i rada vaše partije.

Na nacionalnom i međunarodnom nivou, partiju i državu predstavlja Ranko, na način koji je, bez presedana, da budem iskren,” rekao je Šulc.

Šulc je naveo da mu je uvijek zadovoljstvo da Krivokapića sretne u Briselu, i da će ga uskoro sresti i u Crnoj Gori.

“Da vam ispričam kratku priču, ja nisam predsjednik parlamenta koji mnogo putuje, ali prije ili kasnije ću morati da dođem u Crnu Goru, jer je Ranko osoba koja insistira. Ako želi da uspije, ako želi da nešto izgura do kraja, budite sigurni da će se za to boriti, i on se bori da se ja pridružim sljedećem kongresu partije. Danas se mogu pridružiti samo putem video-poruke, a ovo nije samo poruka vama, delegatima na kongresu, ovo je takođe poruka prijateljstva mom prijatelju Ranku,” rekao je Šulc.

Pored njega, poruku delegatima SDP-a poslao je i predsjednik Naprednog saveza Socijalista i Demokrata, druge najbrojnije političke grupe u EP čiji je pripadnik i Šulc, Đani Pitela. “Mogu najaviti vašem kongresu da ćemo od septembra zajedno sa vašim predsjednikom posjetiti sve vaše države Balkanske regije i zajedno ujediniti socijalističku porodicu jer taj veliki prostor, geopolitički važan, može više pružiti ruku Evropi kao što i Evropa može više pružiti ruku Balkanu”, rekao je Patela. Video-porukom obratio se i opozicioni lider iz Makedonije Zoran Zaev.

Konjević: Uz Krivokapića je većina

Potpredsjednik SDP-a Raško Konjević rekao je da je uvjeren da će značajna većina delegata na kongresu potvrditi mandat Krivokapiću, “za politiku očuvanja nezavisnosti SDP-a i čuvanja državnih interesa po kojima je njegova politika bila prepoznata”.

“Znam da će značajna većina delegata potvrditi mandat Krivokapiću, koji ima moju podršku za politiku očuvanja nezavisnosti SDP-a i čuvanja državnih interesa po kojima je njegova politika bila prepoznata i do sada”, rekao je Konjević agenciji MINA.

Milić: Ko god da dobije, biće promjena

Lider Socijalističke narodne partije (SNP) Srđan Milić rekao je da očekuje da će biti promjena u vladajućoj koaliciji, nakon kongresa SDP-a. Milić je agenciji MINA rekao da promjene mogu biti nabolje ili nagore.

“Biće promjena, ali me nemojte pitati da li sam mislio nabolje ili nagore”. On je rekao da očekuje da će 3. jun biti “jedan normalan, lijep, demokratski dan u Crnoj Gori". “I ubijeđen sam da su delegati SDP-a sasvim svjesni svoje odgovornosti, i ne sumnjam da će njihova odluka biti na dobro Crne Gore,“ kazao je Milić

Bonus video: