Šaper: Crna Gora ostvarila značajne rezultate na evroatlantskom putu

„Šaper je istakao da je Crna Gora do sada ostvarila značajne rezultate na evroatlantskom putu i ukazao na značaj doprinosa Crne Gore globalnom miru i stabilnosti. Kazao je da se učešćem pripadnika Vojske Crne Gore u međunarodnim misijama i operacijama Crna Gora dokazala kao kredibilan i pouzdan partner“, saopšteno je iz Ministarstva odbrane
7 komentar(a)
Ivan Mašulović, NATO, Ministarstvo odbrane, Foto: Gov.me
Ivan Mašulović, NATO, Ministarstvo odbrane, Foto: Gov.me
Ažurirano: 01.06.2015. 19:11h

Crna Gora je do sada ostvarila značajne rezultate na evroatlantskom putu i dokazala se kao kredibilan i pouzdan partner, poručio je specijalni izaslanik Ministarstva inostranih poslova Holandije i bivši ambasador pri NATO i UN, Herman Šaper.

Generalni direktor Direktorata za politiku odbrane Ivan Mašulović sastao se danas sa Šaperom.

„Šaper je istakao da je Crna Gora do sada ostvarila značajne rezultate na evroatlantskom putu i ukazao na značaj doprinosa Crne Gore globalnom miru i stabilnosti. Kazao je da se učešćem pripadnika Vojske Crne Gore u međunarodnim misijama i operacijama Crna Gora dokazala kao kredibilan i pouzdan partner“, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

On je, dodaje se, istakao spremnost Vlade Kraljevine Holandije da Crnoj Gori pruži pomoć na svim potrebnim nivoima, kako bi se integracioni procesi sprovodili na što kvalitetniji i efikasniji način.

„Mašulović je ocijenio da je saradnja Crne Gore i Kraljevine Holandije veoma dobra i zahvalio se na kontinuiranoj podršci koju Kraljevina Holandija pruža na putu ka evroatlantskim i evropskim integracijama Crne Gore“, navodi se u saopštenju.

Mašulović je informisao sagovornika o dosadašnjem toku intenziviranog i fokusiranog dijaloga i sprovedenim reformama u sektoru odbrane, ističući posvećenost Crne Gore intenzivnoj implementaciji reformi.

„Mašulović je takođe upoznao Šapera sa učešćem Vojske Crne Gore u mirovnim misijama UN-a navodeći da je Crna Gora, kao članica Ujedinjenih nacija, učestvovala i nastaviće da učestvuje u UN misijama i operacijama širom svijeta“, kaže se u saopštenju.

Mašulović je saopštio i da je Ministarstvo odbrane 29. maja ove godine prvi put obilježilo Međunarodni dan mirovnih misija UN.

Bonus video: