Konjević: Značajna većina delegata za Krivokapića

Konjević smatra da činjenica da je Krivokapić zavrijedio podršku poslanika Parlamentarne Skupštine OEBS-a i bio njen predsjednik, potvrda vrijednosti i ugleda SDP-a na međunarodnoj sceni
52 pregleda 42 komentar(a)
Raško Konjević, Foto: Vlada Crne Gore
Raško Konjević, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 01.06.2015. 13:56h

Potpredsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) Raško Konjević rekao je da je uvjeren da će značajna većina delegata na Kongresu potvrditi mandat predsjedniku Ranku Krivokapiću, za politiku očuvanja nezavisnosti SDP-a i čuvanja državnih interesa po kojima je njegova politika bila prepoznata.

Na kongresu SDP-a koji će biti održan u srijedu biće izabran predsjednik partije, a kandidati su Krivokapić i Ivan Brajović.

“Znam da će značajna većina delegata na Kongresu potvrditi mandat predsjedniku Krivokapiću, koji ima moju podršku za politiku očuvanja nezavisnosti SDP-a i čuvanja državnih interesa po kojima je njegova politika bila prepoznata i do sada”, rekao je Konjević agenciji MINA.

On smatra da činjenica da je Krivokapić zavrijedio podršku poslanika Parlamentarne Skupštine OEBS-a i bio njen predsjednik, potvrda vrijednosti i ugleda SDP-a na međunarodnoj sceni.

“Od preuzivanja vođenja SDP-om za Krivokapića se ne veže niti jedna afera, postigao je mnoge državne uspjehe i značajno unaprijedio partijsku poziciju, ojačao njenu poziciju u državnoj i lokalnim vlastima i njenu organizaciju, položaj na političkoj sceni i značajno povećao podršku birača”, istakao je Konjević.

On je kazao da će SDP u srijedu, trećeg juna, obilježiti 25 godina postojanja u kojima je poslije svih izazova postajala jača, naprednija i uspješnija.

Konjević smatra da je to 25 godina ispravne politike, koja je u najtežim vremenima početka devedesetih bila na ispravnoj strani, koja je obnovom nezavisnosti ostvarila svoj ključni programski cilj.

“Pred SDP-om je 8. Kongres - četvrt vijeka ispravne politike. Uvjeren sam da će nakon Kongresa partija i pored demokratskih razlika izaći jedinstvenija i jača čuvajući ideju socijaldemokratije za naredna pregnuća na putu u NATO i Evropsku uniju (EU)”, rekao je Konjević.

Prema njegovim riječima, sada su pred SDP-om novi ciljevi, izgradnje institucija na kojima počiva država, učlanjenje u NATO i EU ćime će biti ojačana državna nezavisnost.

“Od ključne važnosti je da SDP, i u narednom periodu, sa partijama sa kojima je obnovio crnogorsku državnost ali i sa drugima koji pristupe vrijednostima na kojima se temelje drzavni interesi, nastavi borbu za pravedniju, pravičniju i bogatiju Crnu Goru”, zaključio je Konjević.

Bonus video: