Osnovani opštinski odbori u Pljevljima i Mojkovcu

Kako su kazali, umjesto stalnih opisa stanja i besplodne kritike, Cdu će se potruditi da utiče na stvaranje konkretnih uslova za ostanak stanovnika na sjeveru i razvoj tog crnogorskog regiona
4 komentar(a)
CDU, Foto: Boris Pejović
CDU, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 01.06.2015. 11:54h

Crnogorska demokratska unija (Cdu) osnovala je opštinske odbore u Pljevljima i Mojkovcu, a za predsjednike izabrani su Ranko Đurđić i Vedrana Mrdović.

Kako je saopšteno iz Cdu, Opštinski odbor Pljevljima će se fokusirati na nuđenje konkretnih rješenja za aktuelne probleme stanovnika najsjevernije crnogorske opštine, uz poseban naglasak na ekološka i razvojna pitanja.

"Cdu će se truditi da utiče na transformisanje zaštite životne sredine iz procesa koji opterećuje opštinski budžet u proces koji bi predstavljao izvor profita i mogućnost zapošljavanja. Izgradnja novih energetskih kapaciteta, na ekološki čistoj i ekonomski održivoj osnovi predstavljaju prioritet, koji treba da utiče na stvaranje uslova za razvoj Pljevalja i standard građana", kaže se u saopštenju.

Navodi se da će Cdu aktivnosti u Mojkovcu usmjeriti na podizanje sveukupnog životnog standarda stanovnika te opštine.

Pažnja će, dodali su, naročito biti posvećena rješavanju pitanja sve veće nezaposlenosti mlađih građana Mojkovca, kao ključnog problema sa kojim se mojkovačka opština suočava.

"I u Pljevljima i u Mojkovcu, kao, uostalom, i na cijelom crnogorskom sjeveru, odlazak stanovništva i stalno raseljavanje predstavljaju probleme od najveće opasnosti za cijelu Crnu Goru i njenu političku stabilnost i ekonomsku održivost".

Kako su kazali, umjesto stalnih opisa stanja i besplodne kritike, Cdu će se potruditi da utiče na stvaranje konkretnih uslova za ostanak stanovnika na sjeveru i razvoj tog crnogorskog regiona.

Bonus video: