Nikad se nisam vidio sa Damjanovićevim mentorima Svetom i Milom

Bečić je kazao da će napustiti i politiku i Crnu Goru, ako neko dokaže da je imao ikakvu komunikaciju sa liderima DPS-a Marovićem i Đukanovićem
54 pregleda 36 komentar(a)
Demokratska Crna Gora Aleksa Bečić, Foto: Boris Pejović
Demokratska Crna Gora Aleksa Bečić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 31.05.2015. 18:37h

Lider Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić poručio je Aleksandru Damjanoviću iz Socijalističke narodne partije da se nikada u životu nije ni vidio ni čuo sa "njegovim i mentorima njegovog šefa" Milom Đukanovićem i Svetozarom Marovićem.

"Današnji pokušaj Aleksandra Damjanovića, samozvanog predsjednika Kluba poslanika SNP-a, da po nalogu njegovih mentora, koji se nalaze izvan pravnog poretka Crne Gore, da bujicom monstruoznih neistina pokuša prikriti sjajnu sliku i poruke sa Prvog Kongresa Demokrata, pokazao se potpuno neuspješnim. Mada, veliko je pitanje da li uopšte treba reagovati na izjave čovjeka u vezi sa kojim kada god nešto saopšti građanin pomisli da je 1. april i to ne zbog prvoaprilske šale, već zbog nečeg mnogo ružnijeg", navodi Bečić.

Bečić je kazao da će napustiti i politiku i Crnu Goru, ako neko dokaže da je imao ikakvu komunikaciju sa liderima DPS-a Marovićem i Đukanovićem.

"Isto pitanje neću postavljati Damjanoviću, jer je on više puta javno saopštio da ima dobru privatnu komunikaciju sa porodicom Đukanović, što je lako vidljivo građanima Podgorice i Crne Gore. Tako da o njemu i njegovim poslodavcima toliko", poručio je Bečić.

On je Damjanoviću, Maroviću, Đukanoviću i Srđanu Miliću ponudio TV duel i to da sami izaberu TV kuću i termin održavanja duela "kako bi, bez obzira što bi bili u matematičkoj većini (četiri naspram jedan), pred očima javnosti rekli ono što imamo jedni o drugima."

"Gdje je još Damjanović u svom reagovanju jasno pokazao da se radi o klasičnom lažnom opozicionaru i igraču režima. Na dan kada Demokratska Crna Gora usvaja Deklaraciju o stavljanju veta na podjele, a na Kongresu Demokrata Đorđe, Štjefan, Dženan, Tanja, Aleksa i ostali šalju poruke pomirenja, javlja se kvazi opozicionar i podstiče priču o crkvi, jeziku, zastavama, podjelama. Toliko providno i blijedo da nije potreban ni komentar. O tim pitanjima govori osoba koja je mijenjala, po zadatku njegovog šefa, stav više puta, pa je tako bio par godina u Evroatlantskom klubu kao promoter NATO-a, zatim je napravio zaokret pa sada istupa kao protivnik NATO-a. Nekada je bio isključivo za samostalan nastup SNP-a, sada vidimo da se zalaže za jedinstvo opozicije, nekada je bio pobornik građanske partije, sada nacionalizam dominira u njegovim nastupima. Naravno, poželjnom opozicionaru politički stav zavisi od trenutnih potreba njegovog šefa", naveo je Bečić.

On je kazao da Damjanovićevi navodi o njegovim primanjima nisu istinita.

"Poslanička plata koju Damjanović prima više od desetak godina i moja plata koju sam nekada primao u SNP-u nemaju dodira jedna sa drugom. Aleksa Bečić nekoliko puta je odbio da bude poslanik, dok je on ekspresno, uz pomoć, njegovih prijatelja, sjeo u poslaničke klupe iz kojih ne namjerava da izađe, naravno opet po nalogu njegovog mentora. Veoma će biti korisno da se jednog dana sazna kako je Damjanović ušao u SNP i kako je Milić 2006. godine izabran za predsjednika SNP-a, odnosno ko je bio kum tim naumima.

Radio sam veoma odgovorne poslove u Partiji i za to primao mjesečnu platu tačno pet puta manju od Damjanovićeve, što se može vrlo lako provjeriti. Trenutno obavljam funkciju Predsjednika Demokrata bez ikakve naknade, nemam, vozače, sekretarice, službena vozila, tjelohranitelje, državno gorivo, poslaničke plate, dnevnice, ali imam veliku volju i energiju da omogućim da oni koji su doveli Crnu Goru i njene građane na današnji nivo, kao i kvazi opozicionare pošaljejmo u političku prošlost. Kad igrače režima pobijedimo, pobijedićemo i partije na vlasti.

Ostavljam Damjanovića da nastavi na luta u svojoj političkoj konfuziji i da pokuša da promijeni stvari unutar SNP-a kako je najavljivao ili da ga napusti, što je takođe bila njegova interna unutarstranačka poruka pred Kongres ukoliko Milić bude izabran za predsjednika SNP-a. Opet različiti stavovi, ne čudite se. Samo se sjetitie prvog aprila, njegovog omiljenog datuma", zaključio je Bečić.

Bonus video: