Žabljak: DPS i SD dali povjerenje Jakšiću

Izabrana je i opštinska izborna komisija na naredni četvorogodišnji period. Za predsjednika i sekretara ponovo su izabrani Božo Tomčić i Goran Vujičić.
211 pregleda 0 komentar(a)
vasilije jakšić, Foto: Obrad Pješivac
vasilije jakšić, Foto: Obrad Pješivac
Ažurirano: 27.09.2018. 12:51h

Dosadašnji potpredsjednik Opštine Žabljak Vasilije Jakšić, glasovima većine odbornika danas je izabran na tu funkciju.

Njemu su povjerenje dali odbornici vladajuće DPS-SD većine dok su odbornici opozicije bili protiv ili uzdržani.

Izabrana je i opštinska izborna komisija na naredni četvorogodišnji period. Za predsjednika i sekretara ponovo su izabrani Božo Tomčić i Goran Vujičić.

Odbornička većina dala je zeleno svijetlo a opozicija bila protiv i prilikom glasanja o izvještaju o radu Komunalnog preduzeća za prošlu godinu koje je prema analizi bilansa ostvarilo prihod od 562.109 eura ,što je u odnosu na ostvarene rashode od 588.571 eura gubitak od skoro 26.500 eura minusa.

Iz izvještaja revizora konstatovana su zastarjela potraživanja iz prethodnih perioda od skoro 341.000 eura, navedeni pravni subjekti za koje postoje presude i rješenja o izvršenju u ukupnom iznosu od 64.575 eura i spisak pravnih lica od kojih se tužbom može naplatiti potraživanje u ukupnom iznosu od preko 26.000 eura.

Odbornica Demokratske Crne Gore Rada Vemić tokom rasprave ukazala je da su teškom stanju u tom preduzeću doprinijele sve dosadašnje vlasti jer je ono predstavljalo poziciju za politička zapošljavanja i naglasila da demokrate neće odustati od naplate duga Ski centra „Durmitor“ u iznosu od oko 157.000 eura.

Milorad Zarubica(DPS) kazao je da je važno da se definitivno raskrsti sa zastarjelim potraživanjima, uvesti veću odgovornost u poslovanju.

Najavljena je nova sistematizacija radnih mjesta u tom preduzeću, izvršena izmjena statuta u pogledu uslova koje mora ispunjavati izvršni direktor i odobreno kreditno zaduženje od 18.000 eura kako bi se isplatile obaveze prema radniku koji odlazi u penziju i prema sudskom rješenju, pošto preduzeće iz sopstvenih prihoda to ne može realizovati.

Na sjednici je donijet i set odluka u kontekstu novog skupštinskog saziva kao i odluka o izmjenama Plana o rješavanju stambenih potreba za sluzbenike i namještenike u lokalnoj upravi.

Izdvajanjem vikend naselja u Motičkom gaju i kod skijališta Savin kuk iz treće u drugu-skuplju zonu, izmijenjena je odluka za komunalno opremanje građevinskog zemljišta za bespravne objekte.

Bonus video: