Prava Crna Gora: Barska policija grubom primjenom sile povrijedila našeg aktivistu

Iz Prave Crne Gore su kazali da je komandir Bušković prijetio upotrebom sile, koja nije izostala
5610 pregleda 23 komentar(a)
Povreda koju je zadobio aktivista Prave Crne Gore, Foto: Prava Crna Gora
Povreda koju je zadobio aktivista Prave Crne Gore, Foto: Prava Crna Gora
Ažurirano: 14.02.2019. 23:26h

Prava Crna Gora saopštila je večeras da je barska policija grubom primjenom sile povrijedila njihovog aktivistu.

Grupa od 30-ak građanskih aktivista blokirala je večeras oko 19.30 ulaz na gradilište vrtića kod gimnazije u Baru kako bi spriječili ulazak teške građevinske mehanizacije.

Policija je večeras u Baru tokom tog protesta na silu pet učesnika uvela u maricu.

"Večeras su se nastavile aktivnosti po nalogu investitora na spornoj lokaciji u blizini barske gimnazije. Grubom, pretjeranom, a po riječima mnogih i nezakonitom upotrebom sile, policija je pokušala da rastjera grupu građanskih aktivista koji se bore za obnovu parka i za izgradnju vrtića na lokaciji koja će ispunjavati sve potrebne i propisima utemeljene odredbe za izgradnju obrazovnih insitucija. Grupa od pedesetak ljudi, među kojima i mnogi učenici, svojim tijelima je štitila prolaz šlepera sa bagerom, koji je trebao da uđe u spomenuto gradilište. Po riječima komandira policije oni su večeras došli po pozivu investitora u ime podrške njegovom obezbjeđenju", istakli su iz Prave Crne Gore.

Iz te partije su dodali da je komandir Bušković prijetio upotrebom sile, koja nije izostala.

"Naprotiv, jer su nekoliko građana na grub način ''iščupali''iz grupe koja je sjedjela i činila štit formiran od tijela grupe građana. U tom opštem metežu koji je kulminirao privođenjem nekoliko građana, lakše je povrijeđen i funkcioner barskog odbora Prave Crne Gore, koji se trenutno nalazi u bolnici radi saniranja povreda. Uprkos brutalnoj i kontinuiranoj policijskoj represiji građani Bara, aktivisti i funkcioneri odbora Prave Crne Gore u Baru neće odustati od zahtjeva građana, a večerašnji napad policije, koji ćemo ispratiti i krivičnim prijavama, doživljavamo samo kao motiv više da nastavimo da pružamo podršku građanima Bara", kazali su iz Prave Crne Gore.

Bonus video: