Vučinić: Nastavljamo razgovore sa građanima u cilju pripreme protesta

"Neophodnost razgovora sa što većim brojem obespravljenih građana Crne Gore je najpošteniji odnos prema ljudima koji iščekuju neizbježne promjene i koji su spremni da se bore i izbore za njih. Protesti su volja naroda i tu volju svi moramo poštovati", poručio je Vučinić
179 pregleda 43 komentar(a)
Janko Vučinić, Foto: Boris Pejović
Janko Vučinić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 30.05.2015. 09:59h

Neophodnost razgovora sa što većim brojem obespravljenih građana najpošteniji je odnos prema ljudima koji iščekuju neizbježne promjene i koji su spremni da se izbore za njih, kazao je predsjednik Radničke partije Janko Vučinić.

Predsjedništvo Demokratskog fronta održalo je u petak veče tribinu u Vržegrmcima u opštini Danilovgrad, u skladu sa planom aktivnosti obilaska terena i razgovora sa građanima u cilju pripreme protesta.

Skupu su prisustvovali član predsjedništva Fronta Milan Knežević, predsjednik poslaničkog kluba Milutin Đukanović i Vučinić.

Prema riječima Vučinića, otvoreni i iskreni razgovor među ljudima najbolji je i jedini način da se dođe do ispravnih odluk.

"Neophodnost razgovora sa što većim brojem obespravljenih građana Crne Gore je najpošteniji odnos prema ljudima koji iščekuju neizbježne promjene i koji su spremni da se bore i izbore za njih. Protesti su volja naroda i tu volju svi moramo poštovati", poručio je Vučinić.

Knežević je rekao da su u Frontu spremni da budu na čelu naroda i da se izbore za demokratizaciju Crne Gore i održavanje prvih slobodnih izbora.

"Nakon zajedničke sjednice GO konstituenata Demokratskog Fronta i odluke da se krene u ideju prelazne vlade i po cijenu protesta, došli smo da čujemo vaše mišljenje i zatražimo podršku u realizacije ovog zajedničkog projekta jer je društveno-politička situacija u Crnoj Gori neizdrživa i neodrživa", rekao je on.

Iz Fronta je saopšteno da je Đukanović na tribini govorio o nepravilnostima u biračkim spiskovima i dosadašnjim mehanizmima izbornih krađa koje su, naveo je, omogućavale Demokratskoj partiji socijalista i Socijaldemokratskoj partiji da imaju nezasluženo veći broj mandata od stvarne podrške.

Đukanović je poručio da se tome mora stati na put jer bi svaki novi izlazak na izbore po starim pravilima značio bi ponavljanje dosadašnjih rezultata DPS-a.

Prisutni mješatani funkcionere DF-a pohvali su za odlučnost i spremnost da se na takav način uhvate u koštac sa režimom i ispoštuju volju naroda.

Bonus video: