Mandić: Srbija i tradicionalna Crna Gora su pobijedile, a Montenegro je izgubio

"Kod navijača selekcije koja je igrala protiv Srbije, na šalovima je dominirao natpis Montenegro, jedna od pjesama koju najčešće pjevaju je na italijanskom jeziku i glasi "E viva Montenegro", poručio je između ostalog Mandić
506 pregleda 112 komentar(a)
Andrija Mandić, Foto: Filip Roganović
Andrija Mandić, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 14.10.2018. 11:27h

Lider Nove srpske demokratije (NSD) Andrija Mandić saopštio je danas da uvijek navija za tradicionalnu Crnu Goru, te da je to ključni razlog što je navijao za Srbiju u utakmici Lige nacija koju su u četvrtak u Podgorici igrale fudbalske reprezentacije Crne Gore i Srbije.

On je reagovao povodom kako je naveo negativnih komentara povodom njegove čestitke reprezentaciji Srbije.

Mandić je u četvrtak veče nakon što je Srbija pobijedila Crnu Goru sa 2:0 između ostalog poručio: "Takođe čestitamo reprezentaciji Montenegra predvođenoj Fatosom Bećirajem na pristojnom otporu i korektnoj igri".

"Moram napomenuti da uvijek navijam za tradicionalnu Crnu Goru i to je ključni razlog zbog kog sam u pomenutom meču navijao za Srbiju protiv Montenegra. Srbija i tradicionalna Crna Gora su pobijedile, a Montenegro je izgubio", istakao je danas Mandić.

On je dodao da je zaista čudno da neko vidi nešto loše u čestitki koju je uputio reprezentaciji Srbije povodom pobjede koju je ostvarila u četvrtak veče pod Goricom.

"Još je čudnije da se neko nalazi uvrijeđenim jer sam reprezentaciji Montenegra, predvođenoj Fatosom Bećirajem čestitao na pristojnom otporu i korektnoj igri. Kod navijača selekcije koja je igrala protiv Srbije, na šalovima je dominirao natpis Montenegro, jedna od pjesama koju najčešće pjevaju je na italijanskom jeziku i glasi "E viva Montenegro’", u zvaničnoj najavi meča kada su se predstavljali sastavi timova u timu koji je označen kao Montenegro vrlo je precizno lakonogi Fatos Bećiraj bio prikazan kao najistureniji igrač te reprezentacije, pa sam pretpostavio da se od njega očekivalo da povede ekipu i postigne golove poput našeg Aleksandra Mitrovića iz Srbije", istakao je Mandić.

On je dodao da zaista ne vidi kako loša namjera može biti sadržana u tome da nekome čestita na pristojnom otporu i korektnoj igri, premda je poražen i da tog nekoga zove onim imenom, kroz koje se kako tvrdi Mandić, neprestano identifikuje.

"Takođe ne vidim ništa uvredljivo što sam naveo da su predvođeni onim igračem kom je takva uloga i data", poručio je lider NSD.

Mandić je u pet godina dao vrlo različite izjave u vezi fudbalske reprezentacije Crne Gore.

"Navijaću za Crnu Goru, da vam budem potpuno iskren. Vjerujem da sa promjenama koje se dešavaju i zbližavanjima koja su nam neophodna u Crnoj Gori. Mi pružamo ruku. Crna Gora je naša država. U njoj želimo da ostvarujemo sva prava. I nek je vječna Crna Gora", poručio je Mandić 10. oktobra 2013. na kraju emisije "U Centar" na RTCG-u.

Bonus video: