Grahovac: Stvarni premijer Srbije je Đukanović

“Ne znam da li ima negdje toliko prevare kao što varaju političke elite Srba i Crnogoroca kada su njihove vlasti zajedno. Kada su te vlasti jedinstvene, neko treći će sigurno nadrljati"
94 pregleda 78 komentar(a)
Milo Đukanović, Aleksandar Vučić, Foto: Vlada Crne Gore
Milo Đukanović, Aleksandar Vučić, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 30.05.2015. 07:54h

Srbija je poligon ruske mitomanije i crnogorske mafije, a stvarni predsjednik njene Vlade je Milo Đukanović, izjavio je general u penziji i geopolitički analitičar Blagoje Grahovac.

"Što se Srbije tiče, za nju godinama ističem da je ona poligon ruske mitomanije i crnogorske mafije. U svemu tome ističem ulogu predsjednika Vlade Srbije Mila Đukanovića. Ne, nije lapsus. Riječ je predsjedniku Vlade Srbije Milu Đukanoviću i genseku te vlade, izvjesnoj Bebi”, rekao je Grahovac u intervjuu za “Nedeljnik”.

Upitan da li bi volio da je u nekim drugim okolnostima opstala zajednička država Srbije i Crne Gore, on je rekao da se uvijek zalagao za razdvajanje dvije države i umjesto sintagme “dva oka u glavi” koristio sintagmu “dva đavola”.

“Ne znam da li ima negdje toliko prevare kao što varaju političke elite Srba i Crnogoroca kada su njihove vlasti zajedno. Kada su te vlasti jedinstvene, neko treći će sigurno nadrljati. Ako niko treći, onda će nadrljati građani, i jedne i druge države. Vrijeme je potvrdilo da kada su ta dva đavola odvojena, onda s odnosi među građanima Srbije i Crne Gore i prijateljski i bratski”, kazao je Grahovac.

Upitan da li će Crna Gora ili Srbija ikada postati članovi NATO-a ako se odluka o tome bude donosila na referendumu, Grahovac je rekao da će obje zemlje biti članica Alijanse, kao i Rusija, jer, kako je naveo svijetu prijete tri kataklizmična cunamija.

“Obje će biti članice NATO-a. I Rusija će biti članica NATO-a. NATO nije ikona, ali on će biti civilizacijska potreba koja će se stalno usavršavati. Danas na sceni imamo tri kataklizmična cunamija planetarnih razmjera. Neoliberalizam koji je došao sa Zapada prerastao je u opaki fašizam. Organizovani kriminal i korupcija koja težišno dolaze sa Istoka postaju planetarni kancer. Krvavi fondovi i naoružani fanatizam koji dolaze sa Juga samo što nisu zapalili planetu. Bez američko-evropsko-ruskog partnerstva na novim osnovoma planeta bi mogla ući u samosmaknuće” rekao je Grahovac.

Bonus video: