Milošević: Nećemo učestvovati u Radnoj grupi dok DPS ne odustane od "kozmetičkih" izmjena zakona

"Namjeravaju li ostati pri tom stavu Crna Gora će tapkati u mjestu, a svoju vodeću ulogu u evropskim integracijama na Zapadnom Balkanu lako izgubiti, što je komesar Han i nagovijestio na nedavnom samitu u Skopju", kazao je Milošević
97 pregleda 3 komentar(a)
Rade Milošević, Foto: URA
Rade Milošević, Foto: URA
Ažurirano: 21.09.2018. 12:44h

Građanski pokret URA neće učestvovati u radu Radne grupe koja će se baviti izmjenama izbornog zakonodavstva dok Demokratska partija socijalista (DPS) ne odustane od, kako je rekao politički direktor Rade Milošević, zamisli pomoću kojih želi samo da kozmetički izmijeni zakone.

On smatra da su najnovije poruke evropskog komesara za proširenje i susjedsku politiku Johanesa Hana o pristupnim pregovorima Crne Gore ka Evropskoj uniji (EU) i ocjene o formiranja Radne grupe u parlamentu, logičan slijed poruka koje stižu sa briselske adrese.

"EU neće kozmetičke reforme, priču koju potencira DPS u svom planu, već konkretne i jasne. To je ponovio Han još jednom pozdravivši naš konstruktivni plan koji smo zajedno sa kolegama iz Demokratske Crne Gore u junu predstavili evropskim zvaničnicima a kojeg su oni pozdravili", kazao je Milošević agenciji MINA.

Han je rekao Pobjedi da bi sve političke partije trebalo da se uključe u rad Radne grupe koja će se baviti izmjenama izbornog zakonodavstva. Han je kazao i da su svi nedostaci identifikovani u najnovijem izvještaju o Crnoj Gori i reflektovani u planu dvije opozicione stranke, koji je pozdravio tokom posjete njihovih lidera tih Briselu.

Milošević je poručio da URA neće učestvovati u radu Radne grupe sve dok, kako je naveo, DPS ne odustane od svojih zamisli pomoću kojih bi da još jednom kozmetički izmijeni Zakone a da poslije imamo istu situaciju.

"Namjeravaju li ostati pri tom stavu Crna Gora će tapkati u mjestu, a svoju vodeću ulogu u evropskim integracijama na Zapadnom Balkanu lako izgubiti, što je komesar Han i nagovijestio na nedavnom samitu u Skopju", kazao je Milošević.

On je rekao da je URA shodno svojim mogućnostima i kapacitetima djelovala konstruktivno i sa kolegama iz Demokrata ponudili plan koji je dobio podršku sa EU adresa.

"Sve ostalo je na DPS-u. Žele li iskrenu posvećenost integracijama ili tapkanje u mjestu", poručio je Milošević.

Bonus video: