Knežević se naljutio: Dok vam negdje ne dođem na taj Kolegijum...

Lukšić nije želio da odgovori na pitanje poslanika DF-a Milana Kneževića na koga je mislio kada je na sastancima sa zvaničnicima u Vašingtonu i Berlinu rekao da u Crnoj Gori postoje organizacije koje ugrožavaju ulazak u NATO
34 komentar(a)
Milan Knežević, Foto: Arhiva "Vijesti"
Milan Knežević, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 28.05.2015. 17:47h

Ministar vanjskih poslova i evropskih integracija Igor Lukšić saopštio je da je za reklamne spotove na televizijama i radio stanicama, kao i inernet portalima za promociju članstva Crne Gore u NATO izdvojeno 27.733 eura.

Lukšić je, odgovorajući na pitanje poslanika Demokratskog fronta (DF) Strahinje Bulajića koliko je novca Vlada izdvojila za reklame, reportaže i tekstove kojima se promoviše članstvo u alijansi, rekao da je za promociju NATO -a na bilbordima plaćeno 16.570 eura. On je kazao da nijedan cent novca poreskih obveznika nije dat za novinarske tekstove ili reportaže kao ni nevladinim organizacijama da propagiraju članstvo.

“Informacija da je medijima plaćeno da objavljuju tekstove i reportaže je lažna i zlonamjerna", rekao je Lukšić. Lukšić je rekao da su sredstva za reklamiranje podijeljena svim medijima sa nacionalnom pokrivenošću i da su dijeljena na osnovu gledanosti, odnosno čitanosti.

Lukšić nije želio da odgovori na pitanje poslanika DF-a Milana Kneževića na koga je mislio kada je na sastancima sa zvaničnicima u Vašingtonu i Berlinu rekao da u Crnoj Gori postoje organizacije koje ugrožavaju ulazak u NATO.

U trenutku Kneževićeve i Lukšićeve polemike, na RTCG-u nije bilo prenosa sjednice, što je naljutilo poslanika DF-a koji je žustro protestvovao kod predsjedavajućeg Sulja Mustafića i generalnog sekretara Siniše Stankovića, zamjerajući im što nije bio obaviješten "da pet minuta govori u prazno".

"Dok vam negdje ne dođem na taj Kolegijum pa vam pokažem što zaslužujete. Pet minuta pričam u prazno. Sjedite tu, vi i generalni sekretar, eksperti", rekao je Knežević.

Bonus video: