Lukšić - Dela Vedova: Podrška evropskoj i evroatlantskoj budućnosti Crne Gore

„Italija u potpunosti podržava integraciju Crne Gore u Evropsku uniju (EU) i NATO“, kazao je Dela Vedova, navodeći da Crna Gora igra veoma važnu ulogu u procesu izgradnje i jačanja stabilnosti i napretka cijelog regiona
54 pregleda 3 komentar(a)
Igor Lukšić, Benedeto Dela Vedova, Foto: Gov.me
Igor Lukšić, Benedeto Dela Vedova, Foto: Gov.me
Ažurirano: 26.05.2015. 18:56h

Crna Gora igra veoma važnu ulogu u procesu izgradnje i jačanja stabilnosti i napretka cijelog regiona, ocijenio je državni sekretar za spoljne poslove i međunarodne odnose italijanskog Ministarstva vanjskih poslova i međunarodne saradnje, Benedeto Dela Vedova.

Ministar vanjskih poslova i evropskih integracija Igor Lukšić sastao se danas sa Dela Vedovom.

„Italija u potpunosti podržava integraciju Crne Gore u Evropsku uniju (EU) i NATO“, kazao je Dela Vedova, navodeći da Crna Gora igra veoma važnu ulogu u procesu izgradnje i jačanja stabilnosti i napretka cijelog regiona.

On je, kako je saopšteno iz crnogorskog Ministarstva, rekao da zemlje članice EU prepoznaju važnost daljeg investiranja u prosperitet i stabilnost zemalja Zapadnog Balkana i u tom pravcu istakao punu posvećenost Italije u promociji evropske budućnosti Crne Gore i regiona.

Lukšić je, navodi se, zahvalio na jasnoj i snažnoj podršci procesu evropske i evroatlantske integracije i ukazao na značaj reformi koje Crna Gora sprovodi u okviru pregovaračkog procesa sa EU, kao i njihovu podudarnost sa reformama u ključnim oblastima na putu prema članstvu u NATO.

„Vlada Crne Gore će nastaviti sa sprovođenjem reformi u okviru integracionih procesa uz posvećenost daljoj afirmaciji regionalne saradnje i postizanju kontinuirang i ravnomjernog napretka u svim oblastima“, kazao je Lukšić.

Sagovornici su ocijenili da je bilateralna saradnja veoma dobra i istakli značaj daljeg unaprijeđenja međusobnih odnosa i transportne povezanosti Crne Gore i Italije.

„Na toj liniji je ukazano na važnost jačanja ekonomskih veza, kao i na potencijal za unaprjeđenje saradnje u brojnim oblastima, naročito ribarstvu, energetici i zaštiti životne sredine“, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: