TRIBINA U SPUŽU

Mandić: Za slobodu se moramo izboriti sami

Predsjednik Nove srpske demokratije i član predsjedništva DF-a, Andrija Mandić, ocijenio je da je vrijeme da opozicija napravi odlučan korak naprijed u odnosu na ono što smo, kako je saopšteno iz DF-a, gledali prethodnih godina, i da se niko ne nada u to da će neko sa strane doći i donijeti slobodu Crnoj GorI
24 komentar(a)
Demokratski front, Spuž, Foto: Demokratski front
Demokratski front, Spuž, Foto: Demokratski front
Ažurirano: 26.05.2015. 17:29h

Članovi Demokratskog fronta (DF) poručili su da bi bilo prirodno da na protestima učestvuju svi oni koji smatraju da se izbori u Crnoj Gori kradu i da Demokratskoj partiji socijalista (DPS) više ne smije biti dozvoljeno da sama organizuje izbore.

DF je, u okviru kampanje za proteste, održao tribinu u Spužu.

Predsjednik Nove srpske demokratije i član predsjedništva DF-a, Andrija Mandić, ocijenio je da je vrijeme da opozicija napravi odlučan korak naprijed u odnosu na ono što smo, kako je saopšteno iz DF-a, gledali prethodnih godina, i da se niko ne nada u to da će neko sa strane doći i donijeti slobodu Crnoj Gori.

„Zašto bi neko sa strane mijenjao aktuelnu vlast kada Đukanović bespogovorno sluša sve što mu se naredi iz inostranstva. Zauzvrat on može, bez ikakvog straha od bilo koje međunarodne adrese, da krade izbore u ovoj nesrećnoj zemlji“, rekao je Mandić.

Kako je kazao, svi treba da shvate da niko neće doći da ga zaustavi u tim nečasnim radnjama.

„I da to jedino možemo i moramo uraditi mi. Za slobodu se moramo izboriti sami, a u datoj situaciji ne postoji ni jedan drugi način osim protestima“, kazao je Mandić.

Predsjednik Demokratske narodne partije i član predsjedništva DF-a, Milan Knežević, kazao je da je DF glavni i najjači protivnik aktuelne vlasti i da opozicija ne smije pristati na bilo kakvu vrstu saradnje ili dogovora sa Đukanovićevim režimom.

„Vlast i opozicija nijesu isto, i tu priču plasiraju oni koji ne misle dobro opoziciji i oni koji direktno rade za režim. Vlast Mila Đukanovića je isključivi i jedini krivac za katastrofalnu situaciju u kojoj se nalaze građani Crne Gore, i takva vlast mora biti promijenjena“, rekao je Knežević.

Poslanik DF-a i funkcioner Pokreta za promjene Veljko Vasiljević je naveo da bez prelazne vlade ne može biti fer izbora.

„Na prvim demokratskim izborima, koje će organizovati prelazna vlada, DPS će doživjeti težak poraz“, rekao je Vasiljević.

Predsjednik Radničke partije Janko Vučinić pozvao je sve one koji su svih ovih godina vlasti Mila Đukanovića na bilo koji način obespravljeni da se priključe DF-u i učestvuju u protestima.

„Protesti su jedini način da se izborimo za promjene i da uspostavimo vlast koja će građanima vratiti sve ono što im je Đukanovićev režim oteo, i što su opljačkali njegovi rođaci, tajkuni i prijatelji iz svijeta organizovanog kriminala“, poručio je Vučinić.

Preporučujemo za Vas