Zašto opozicija neće podržati proteste DF-a: Neozbiljni su

“U proteste se ne može ući sa onima koji za svoj osnovni cilj imaju slabljenje opozicije, a ne smjenu režima”
61 pregleda 46 komentar(a)
Nebojša Medojević, Andrija Mandić, Foto: Boris Pejović
Nebojša Medojević, Andrija Mandić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 26.05.2015. 14:35h

Nijedna opoziciona partija neće podržati proteste Demokratskog fronta (DF) jer smatraju da je inicijativa Fronta za izlazak na ulice neozbiljna i da se ne može u isto vrijeme napadati opozicija i pozivati na njeno ujedinjenje u vidu protesta.

Lider Nove Andrija Mandić u subotu je kazao da je važno i da opozicione partije odluče jesu li za proteste i da misli da će se ostale partije pridružiti, dok je lider PZP-a Nebojša Medojević u intervjuu “Pobjedi” optužio lidera Demosa Miodraga Lekića da je želio da “Vijesti” i Ranko Krivokapić preuzmu DF.

Potpredsjednica Socijalističke narodne partije (SNP) Danijela Pavićević kazala je agenciji MINA da ta partija neće na protest sa onima koji za svoj osnovni cilj imaju slabljenje opozicije, a ne smjenu režima. Ona je rekla da su protesti legitimno i demokratsko sredstvo iskazivanja nezadovoljstva, naročito u situaciji u kojoj se danas nalazi Crna Gora.

“U proteste se ne može ući sa onima koji za svoj osnovni cilj imaju slabljenje opozicije, a ne smjenu režima”, zaključila je Pavićević.

Funkcioner Ujedinjene reformske akcije (URA) Dritan Abazović ocijenio je da su mnogo stvari još uvijek “u magli” i da u organizaciji protesta ima previše neozbiljnosti.

“Da bi protesti uspjeli, da bismo objedinili zajednicu, mora postojati jasno i precizno definisan razlog, opšte saglasje svih da u tome učestvujemo i da postoji jasna tačka ispod koje protesti neće prestati. Mislim da ovi uslovi nisu ispunjeni”, rekao je Abazović.

On je dodao da Frontov koncept okupljanja ne predstavlja neku ozbiljnost i novitet koji bi mogao da znači puno u okupljanju opozicijie. Jedan od segmenata neozbiljnosti je i to, dodao je Abazović, što u isto vrijeme DF zove na protest i napada opoziciju. “Unutaropoziciona svađa nikome ne treba”, rekao je on i dodao da ne želi da obeshrabri DF da istraje u protestima.

U Pozitivnoj smatraju da protesti nisu ozbiljna tema, a poslanik te partije Goran Tuponja reko je da su o inicijativama DF-a saznali iz medija. “Tim i takvim medijskim najavama, pozivanju ili nepozivanju ostalih političkih subjekata se nijesmo bavili niti imamo namjeru. To nije ozbiljno, pa zato ne bih dalje ni komentarisao” rekao je Tuponja.

Demos razočaran napadom Medojevića

Ni u Demosu nisu za ovakav vid okupljanja koji nudi DF i sumnjaju u iskrenost ideje koju forsiraju Mandić i Medojević.

Iz Demosa je “Vijestima” rečeno da u toj partiji postoji duboko razočaranje nakon posljednjeg napada Medojevića na nekadašnjeg lidera Fronta Miodraga Lekića. Medojević je “Pobjedi” rekao da su “Lekić i njegovi istomišljenici imali zahtjeve koji su išli u pravcu preuzimanja DF-a od strane 'Vijesti' i njihovih političkih satelita i Ranka Krivokapića”.

“Vijestima” je rečeno da čelnicima Demosa nije jasno kako se istovremeno može zvati na protest i napadati opozicija i da sumnjaju iskrenost ideje o protestima

Bonus video: