Gojković: Nisam bio neiskren prema Krušu i Izboru

„U svoje ime mogu da kažem da nikad nisam bio neiskren prema odbornicima i članovima 'Izbora'. Kad god bi postojao neki problem nastojao sam da se on rješi dogovorom i unutar našeg Udruženja", kazao je Gojković
11 komentar(a)
Nikola Gojković, Foto: Slavica Kosić
Nikola Gojković, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 26.05.2015. 12:28h

Predsjednik Opštine Herceg Novi, Nikola Nikša Gojković (Izbor), smatra „da su pitanja kojima se bavi saopštenje Dušana Radovića Kruša unutrašnja stvar 'Izbora' i da 'Izbor' treba da nađe snage da je prevaziđe“, navodi se u saopštenju predsjednika opštine uz poziv osnivačima „Izbora“ da saopšte svoj sud o tome.

Podsjećamo da se sinoć nešto prije ponoći lider Izbora Dušan Radović obratio se saopštenjem u kome je javnost obavijestio da podnosi ostavku na mjesto direktora Agencije za izgradnju i razvoj grada.

Kao razlog za takvu odluku naveo je nepoštovanje programa Izbora, nepoštovanje principa Izbora u vršenju vlasti, neprofesionalnost i netransparentnost u izboru kadrova, nepotizam. Razlog je i „sadašnji, nekompetentan i nestručan tim u izvršnoj lokalnoj vlasti i ne može i neće doprinijeti razvoju grada - izostala je bolja sistematizacija rada i opštinske uprave i javnih preduzeća, neriješen rukovođenje i rad Parkin servisa".

Radović tvrdi da „postaje i odsustvo vizije i cilja a prisustvo vlastoljublja i pukog otaljavanje problema u organizovanju i vršenju vlasti“, da se razbija Izbor.

Radović je optužio pojedine partijske kolege za neiskren odnos prema odborničkom klubu Izbora, apostrofirajući “neiskren odnos Nikole Gojkovića” .

„U svoje ime mogu da kažem da nikad nisam bio neiskren prema odbornicima i članovima 'Izbora'. Kad god bi postojao neki problem nastojao sam da se on rješi dogovorom i unutar našeg Udruženja. I dalje mislim da je to moguće ako ima dobre volje i ako smo dobronamjerni. Smatram da problemi nisu toliko veliki i da ih treba rješavati razgovorom, a ne preko medija“, kazao je Gojković.

Andrija Radman (DPS), predsjednik SO Herceg Novi, komentarišući kritike Dušana Radovića, predsjednika Izbora, na račun partijskih drugova, ali i lokalne vlasti, kazao je za "Vijesti" da mu je „žao ukoliko postoje nesporazumi unutar njihovog koalicionog partnera i da se nada da će se oni prevazići“. On je kazao da se DPS ne prepoznaje u navodima lidera Izbora.

Bonus video: