Ulcinj: Hoće li vladajuća koalicija nastaviti da funkcioniše u istom sastavu?

2 komentar(a)
Ulcinj, Foto: Samir Adrović
Ulcinj, Foto: Samir Adrović
Ažurirano: 26.05.2015. 14:53h

Sjednica ulcinjskog Parlamenta koja je zakazana za drugu polovinu juna riješiće dilemu da li će vladajuća koalicija nastaviti da funkcioniše u istom sastavu ili će DPS, kao pojedinačno najjača partija nakon lanjskih izbora, uspjeti da se uz pomoć neke od albanskih partija domogne vlasti.

Krhku vlast u Ulcinju ima Forca sa osam odbornika, koalicija oko predsjednika Fatmira Đeke sa sedam i dva nezavisna odbornika. DPS ima devet, od ukupno 33 odbornika, koliko broji ulcinjski parlament a u slučaju raspada vladajuće koalicije u opticaju su i vanredni izbori već na jesen.

Kriza unutar vladajuće koalicije tinja gotovo od samog uspostavljanja većine a kulminirala je nedavno kada je desetočlana komisija usvojila arhitektonsko urbanističko rješenje Pristana, kojim je pored ostalog predviđen i lift na zidinama Starog grada. Odbornik Force Genci Nimanbegu otvoreno je najavio da će uskratiti podršku koaliciji ukoliko prođe odluka. Njega je podržao i lider Force Nazif Cungu ali su iz Đekinog kabineta saopštili da će konačnu riječ o liftu ipak biti donijeta na nivou koalicije. "Kolegijum djeluje složno i ne vidim spor. Vidjećemo na sjednici", kazao je šef lokalnog parlamenta Fuad Hadžibeti, koji je visoki funkcioner Force, upitan da li će sjednica označiti kraj političke krize budući da su odborničke klupe prazne već mjesecima.

Bonus video: