"SPREMNI SMO DA POMOGNEMO"

Radman: Ne vidim DPS u tvrdnjama Radovića

"Za sva rukovodeća radna mjesta u lokalnoj samoupravi zapošljavali smo ljude koji su se javili na konkurs, birajući najstručnije i najsposobnije, ne vodeći pri tom računa o političkog pripadnosti ili rodbinskim vezama", kazao je Radman
88 pregleda 9 komentar(a)
Andrija Radman, Foto: Slavica Kosić
Andrija Radman, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 26.05.2015. 10:00h

Andrija Radman (DPS) predsjednik SO Herceg Novi, komentarišući kritike Dušana Radovića predsjednika Izbora na račun partijskih drugova, ali i lokalne vlasti, kazao je za "Vijesti" da mu je „žao ukoliko postoje nesporazumi unutar njihovog koalicionog partnera i da se nada da će se oni prevazići".

"Ne želimo biti arbitri, ali smo spremni da pomognemo u prevazilaženju problema unutar Izbora", kazao je Radman. On tvrdi da DPS poštuje koalicioni sporazum i da lokalna vlast funkcioniše.

"Ne vidim DPS u tvrdnjama Radovića da "sadašnji, nekompetentan i nestručan tim u izvršnoj lokalnoj vlasti ne može i neće doprinijeti razvoju grada", kazao je Radman.

On misli i da ne stoji ni ocjena lidera Izbora da nije ispoštovana dogovorena kadrovska politika.

"Za sva rukovodeća radna mjesta u lokalnoj samoupravi zapošljavali smo ljude koji su se javili na konkurs, birajući najstručnije i najsposobnije, ne vodeći pri tom računa o političkog pripadnosti ili rodbinskim vezama".

Radman nije želio da komentariše tvrdnju Radovića da je "na djelu razbijanje Izbora" da "pregovorima iza leđa organa Izbora - pojedini članovi razgovaraju o prekomponovanju vlasti sa dijelom odbornika DPS-a i opozicije".

Radman je uvjeren da lokalna vlast u Herceg Novom nije u krizi i zato ne vidi ni potrebu za raspisivanjem vanrednih izbora u najvećem bokeljskom gradu.

Podsjećamo da se sinoć nešto prije ponoći lider Izbora Dušan Radović Krušo obratio saopštenjem u kome je javnost obavijestio da podnosi ostavku na mjesto direktora Agencije za izgradnju i razvoj grada.

Kao razlog za takvu odluku naveo je nepoštovanje programa Izbora, nepoštovanje principa Izbora u vršenju vlasti, neprofesionalnost i netransparentnost u izboru kadrova, nepotizam, neiskren odnos pojedinih članova prema odborničkom klubu Izbora, neiskren odnos Nikole Gojkovića (predsjednika Opštine iz redova Izbora).

Razlog je i "sadašnji, nekompetentan i nestručan tim u izvršnoj lokalnoj vlasti koji ne može i neće doprinijeti razvoju grada, izostala je bolja sistematizacija rada i opštinske uprave i javnih preduzeća, neriješeno rukovođenje i rad Parking servisa.

Radović tvrdi da "postoje i odsustvo vizije i cilja a prisustvo vlastoljublja i pukog otaljavanje problema u organizovanju i vršenju vlasti" da se razbija Izbor.

Radović je i odbornik u SO Herceg Novi.

Podsjećamo da su na lokalnim izborima u decembru 2014. godine najviše glasova osvojili DPS i Izbor koji su u januaru dogovorili koaliciju o zajedničkom vršenju vlasti u Herceg Novom.

Preporučujemo za Vas