Šta će biti sa vlasti u HN: Krušo Radović podnio ostavku

On je u saopštenju za javnost naveo 10 razloga za taj postupak, navodeći sa ne poštuje program Izbora, principi u vršenju vlasti, da je izbor kadrova neprofesionalan...
105 pregleda 54 komentar(a)
Dušan Radović, Foto: Slavica Kosić
Dušan Radović, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 25.05.2015. 22:20h

Predsjednik Grupe građana "Izbor" koja sa Demokratskom partijom socijalista čini vlast u Herceg Novom, Dušan Radović Krušo, podnio je ostavku na mjesto direktora Agencije za izgradnju i razvoj grada.

On je u saopštenju za javnost naveo 10 razloga za taj postupak, navodeći sa ne poštuje program Izbora, principi u vršenju vlasti, da je izbor kadrova neprofesionalan i netransparentan, da ima nepotizma, te tvrdi da je na djelu razbijanje Izbora i da članovi te grupe građana razgovaraju sa opozicijom i DPS-om o prekomponovanju vlasti. Razloge koje je Radović saopštio prenosimo u cjelosti:

1. Nepoštovanje programa Izbora: u Programu Izbora je navedeno- govorićemo građanima istinu i samo istinu, nećemo prikrivati, niti izvrtati činjenice i nećemo se baviti politikantskim ocjenama, a na ključna mjesta u opštinskoj upravi dovešćemo stručne ljude i profesionalce, bez obzira na partijsku pripadnost.

2. Nepoštovanje principa Izbora u vršenju vlasti - Izbor, je, kako ja i dalje vjerujem, formiran iz želje da se zaustavi višedecenijsko propadanje Herceg Novog. Da bi se to realizovalo bilo je neophodno organizovati uspješniju od prethodne i od sadašnje vlasti - koja je zaboravila principe kojim se rukovodio Izbor i zbog kojih su mu građani dali povjerenje.

3. Neprofesionalnost i netransparentnost u izboru kadrova - Obećali smo, a nije ispoštovano, da će principi – podjele, partijskog zapošljavanja, postavljanja lojalnih umjesto sposobnih – biti napušteni, a nisu.

4. Nepotizam - obećali smo da neće biti nepotizma a ima ga među članovima Izbora

5. Neiskren je odnos pojedinih članova prema odborničkom klubu Izbora - neiskren je i odnos Nikole Gojkovića.

6. Sadašnji, nekompetentan i nestručan tim u izvršnoj lokalnoj vlasti i ne može i neće doprinijeti razvoju grada - izostala je bolja sistematizacija rada i opštinske uprave i javnih preduzeća.

7. Nije riješen problem rukovođenja i rada u Parking servisu. Obećali smo prije izbora da pozicije u vlasti neće biti korištene za stvaranje privilegovanog položaja. Ukazivali na saobraćajni i parking haos u Herceg Novom i tvrdili da ga je moguće riješiti, ukoliko postoji volja za to. Šest mjeseci kasnije te dobre volje nema.

8. Očigledno postaje i odsustvo vizije i cilja a prisustvo vlastoljublja i pukog otaljavanje problema u organizovanju i vršenju vlasti

9. Na djelu je razbijanje Izbora. Pregovorima iza leđa organa Izbora - pojedini članovi razgovaraju o prekomponovanju vlasti sa dijelom odbornika DPS-a i opozicije.

10. Sve ovo duboko se kosi sa mojim životnim principima i moralnim kodeksom pa mi je ostalo samo da odbijem ovu nametnutu igranku koja se vodi po pravilima koja su preko noći promijenjena a u kojoj najviše gube grad i građani, zaključuje Radović.

Bonus video: