Stanić: Iz Fronta zovu da se vratim

U Demokratskom frontu tvrde da predsjedništvo Staniću nije slalo poziv
81 pregleda 19 komentar(a)
Andrija Mandić, Novica Stanić, Foto: Savo Prelević
Andrija Mandić, Novica Stanić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 25.05.2015. 16:59h

Pokret za Pljevlja, kojeg predvodi Novica Stanić, uskoro bi mogao postati nova član Demokratskog fronta (DF), saznaju “Vijesti”.

Stanić tvrdi da je dobio ponudu od predsjedništva Fronta da im se pridruži, ali nije želio da saopšti da li će i pod kojim uslovima ponovo ući u taj politički savez. Bivši poslanik Demokratskog fronta kazao je da je sa zahtjevom upoznao predsjedništvo Pokreta, ali tvrdi da nikakav stav ta stranka u vezi sa tim još nije zauzela.

„Tek o tome treba da pregovaramo i ne želim preko novina da iznosim naše uslove za ulazak u Front “, rekao je Stanić.

On je istakao da „neće trčeći ući u Front“ navodeći da će se prije donošenja odluke „neke stvari morati riješiti, a neke objasniti“.

Sagovornik “Vijesti” iz DF-a tvrdi da predsjedništvo nije slalo nikakav zvaničan poziv.

“Stanićev sukob sa čelnicima Nove koštao je DF izbornog rezultata u Pljevljima, i zato treba pažljivo razmotriti njegov povratak”, kazao je on.

Stanić, koji je nezavisni poslanik u državnom parlamentu, prošlog marta isključen je iz Nove srpske demokratije zbog protivljenja odluci da Milan Lekić bude nosilac liste Fronta u Pljevljima. On je tada optužio Lekića da mu je “zabio nož u leđa”.

Bivši šef pljevaljskog odbora Nove je nakon toga sa dijelom članova opštinskog odbora formirao Pokret za Pljevlja, koji je na lokalnim izborima nastupio u koaliciji sa SNP-om.

Prema nezvaničnim informacijama jedan od uslova za priključivanje Pokreta Frontu mogla bi biti Lekićeva smjena sa mjesta predsjednika Opštinskog odbora Nove u Pljevljima.

Bonus video: