SNP Kolašin: Tokom naredne nedjelje okončaće se finansijska blokade opštine

Oni naglašavaju da su do sada ispoštovali sve Zakonom propisane procedure koje se odnose na usvajanje budžeta za tekuću godinu, do usvajanja Odluke o kreditnom zaduženju, sve shodno preporukama i zaključcima Vlade Crne Gore
110 pregleda 2 komentar(a)
Opština Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović
Opština Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 24.05.2015. 17:23h

Tokom naredne nedjelje, trebala bi, po svim prilikama, da se okonča situacija finansijske blokade opštine Kolašin, saopštili su iz SNP Kolašin.

"SNP kao jedan od konstituenata izvršne vlasti u Kolašinu, od samog početka je ulagao svoj maksimum kako bi opština izašla iz krize u kojoj se nalazi, odnosno da se finansijsko poslovanje vrati u zakonite okvire, što je i učinjeno. Izvršna vlast je jedinstvenim stavom odlučila da ne posluje preko paralelnih bankarskih računa. Posljedice, kako neki kažu "finansijskog fijaska", a mi iz izvršne vlasti ističemo da je to potez koji je vratio poslovanje opštine Kolašin u zakonite tokove, svjesni smo da su najviše osjetili građani Kolašina pa tek onda i zaposleni u lokalnoj samoupravi", kazali su iz SNP Kolašin.

Oni naglašavaju da su do sada ispoštovali sve Zakonom propisane procedure koje se odnose na usvajanje budžeta za tekuću godinu, do usvajanja Odluke o kreditnom zaduženju, sve shodno preporukama i zaključcima Vlade Crne Gore.

"Po pitanju kredita sve je završeno i ostalo je samo još da Investiciono- razvojni fond izda garancije. Očekujemo da će se IRF već u toku ove nedjelje izdati garancije, jer nema apsolutno nikakvih smetnji. Odmah nakon toga će se realizovati i kredit u iznosu od 7 miliona eura", kazali su iz SNP Kolašin.

Istakli su i da će rukovodstvo SNP-a obaviti razgovore sa menadžementom poslovnih banaka sa kojima je, kako tvrde, dogovorena isplata, da se kredit realizuje što hitnije, odnosno da se sredstva prebace na račun Opštine, kako bi se on odmah po prijemu sredstava odblokirao, čime bi se stekli uslovi za isplatu zaostalih zarada.

Bonus video: