DRUGI KONGRES

Jovan Radović na čelu Foruma mladih Pozitivne CG: "Diploma, a ne partijska knjižica"

Radović je siguran da je vrijeme pred mladima Pozitivne, vrijeme politike koja je okrenuta građanima i koja državu stavlja iznad bilo koje partije
66 pregleda 17 komentar(a)
Kongres mladih, Pozitivna, Foto: Pozitivna Crna Gora
Kongres mladih, Pozitivna, Foto: Pozitivna Crna Gora
Ažurirano: 24.05.2015. 16:16h

Jovan Radović izabran je na Drugom kongresu za predsjednika Foruma mladih Pozitivne Crne Gore.

Radović je kazao da su mladi  Pozitivne Crne Gore prošli kroz brojna iskušenja i da su pred njima bila postavljana velika očekivanja, koja su kako je naglasio puno puta opravdali.

"Mi smo bili ona kockica u slici bez koje Pozitivna ne bi bila snažna organizacija koja je bila u stanju da odoli svakom izazovu. Danas smo na novom početku, jer svaki Kongres predstvlja zapravo novi početak. Utemeljeni smo i dalje u istim principima: u solidarnosti, jednakim šansama za sve, građanskom konceptu i nepovredivosti države. Naravno, ključna tačka našeg okupljanje jeste afirmacija i borba za politiku, za mlade", istakao je Radović.

Radović je siguran da je vrijeme pred mladima Pozitivne, vrijeme  politike koja je okrenuta građanima i koja državu stavlja iznad bilo koje partije.

"Crna Gora je naša domovina i od nas samih zavisi u kakvoj ćemo državi živjeti, raditi i stvarati. Zato je neophodno da budemo dio one politike  kojoj će obrazovanje, školovanje i  usavršavanje mladih  biti na prvom mjestu. Politiku u kojoj će kvalitet i znanje imati prednost, politiku koja će omogućiti jednake šanse za sve, i državu u kojoj će zapošljavanje biti po principu "prava diploma", a ne "partijska knjižica’’, poručio je Radović.

Jasavić: Crna Gora je obnovila državnost, ali da nije osposobila i oslobodila  institucije

Kako je saopšteno iz Pozitivne, prije izbora Radovića za predsjednika, tokom svečanog dijela  Kongresa mladima se obratila potpredsjednica stranke Azra Jasavić koja je kazala da je politika bitna za sve građane, posebno za mlade, jer kreira javne politike koje se tiču života čitave zajednice.

"Bavi se vladavinom prava , obrazovanjem, radnim mjestima, zdravstvom,ekologijom, privredom…od nje zavisi vaša budućnost i zato je važno da preuzmete odgovornost za svoju sudbinu i sudbinu svoje zemlje", kazala je Jasavić.

Osvrćući se na 2006. godinu Jasavić je kazala da je Crna Gora obnovila državnost, ali da nije osposobila i oslobodila  institucije. Institucije su, kako je dodala, politizovane i neprofesionalizovane.

"One štite interese moćnih pojedinca iz vlasti, a ne građana. Iz tog razloga nemamo srednju klasu, koja je nosilac razvoja svakog građanskog društva. Zato vi mladi morate mijenjati društvo na bolje.U središtu vase politike mora biti čovjek i njegove potrebe i to nikada ne smijete zaboraviti" poručila je Jasavić.

Jasavić je naglasila da su mladi, okupljeni oko pozitivnih vrijednosti Crne Gore njena moralna vertikala koja mora promjeniti sumornu političku crnogorsku scenu, humanizovati politiku  kao takvu je njegovati.

"Vi danas okupljeni ovdje, sa pozitivnim vrijednostima, nikada nećete biti opozicija državi već ovakvoj vlasti" kazala je Jasavić i poželjela da Forum mladih izabere super lidera, jer takav lider, prema njenim riječima, ne očekuje da ga slijede, već svoje saradnike uči da slijede sami sebe i svoje znanje.

Na Drugom kongresu Foruma mladih Pozitivne, pored članova i funkcionera stranke,  prisustvovali su portparolka SNP- a Slađana Kaluđerović I Bogdan Božović, predsjednik Savjeta mladih DPS-a Nikola Pešić, Anika Mentović potpredsjednica mladih PZP –a, Mevludin Dizdarević predstavnik mladih BS-a , Stefan Šuster potpredsjednik mladih SDP-a.

Preporučujemo za Vas