Željko Savović prešao kod Lekića u Demos

"Savović je na izborima 2014. uspio da ujedini lokalne konstituente Fronta i da stranačke razmirice i nadgornjavanja gurne u drugi plan”, navodi sagovornik “Vijesti”
175 pregleda 22 komentar(a)
Demos, Demos logo
Demos, Demos logo
Ažurirano: 24.05.2015. 13:54h

Nosilac liste Demokratskog fronta (DF) na lokalnim izborima u Danilovgradu Željko Savović predvodiće danilovgradski Demos, saznaju “Vijesti”. Podsjećajući da su lider Demosa Miodrag Lekić i poslanik Goran Danilović razgovarali sa aktivistima opozicije u Danilovgradu, sagovornik “Vijesti” iz Demosa kazao je da je ukazano da Savović treba da vodi Demos u tom gradu.

“Savović, koji je odbornik u danilovgradskoj skupštini, predvodio je Front kao nestranačka ličnost. Aktivisti Demosa u tom gradu tražili su da novu ekipu predvodi upravo on. Savović je na izborima 2014. uspio da ujedini lokalne konstituente Fronta i da stranačke razmirice i nadgornjavanja gurne u drugi plan”, navodi sagovornik “Vijesti”.

On je kazao da će uz Savovića u Demos preći i nekoliko vrlo uticajnih političara sa lokalnog nivoa, među kojima je Ivan Lakić koji je ranije koordinirao rad Građanskog kluba, kao i bivši odbornik Nove srpske demokratije Ivan Lukovac. Sagovornik “Vijesti” kazao je i da očekuje i da bivša predsjednica andrijevičkog odbora Pozitivne Crne Gore Svetlana Lekić pređe u Demos.

Dojučerašnja odbornica Pozitivne nedavno je istupila iz partije Darka Pajovića navodeći da ne može učestvovati u realizaciji programa Pozitivne jer nije pobornik bezrezervne podrške NATO integracijama.

Bonus video: