Danilović: 500 zastava za 500 afera i profitera

"Razumio bih da je istaknuto devet velikih barjaka, da svako devet minuta emituju himnu.. Ali zašto 500?"
98 komentar(a)
Goran Danilović, Foto: Facebook.com
Goran Danilović, Foto: Facebook.com
Ažurirano: 22.05.2015. 11:42h

Kada bi vlast uvažavala i one koji su 21. maja prije devet godina glasalu za Crnu Goru u zajednici sa Srbijom, umjesto da ih gura u koš izdajnika, današnji dan bi bio dan Crne Gore, pomirenja i zajedništva, saopštio je funkcioner Demos-a Goran Danilović.

Danilović je na Fejsbuku napisao da crnogorska vlast ipak za to nije sposobna. "500 državnih zastava, postavljenih nad bulevarom Svetog Petra treba da utvrde, valjda, sve što su poljuljali iz temelja u minulih dvadeset i kusur godina. Po jedna zastava za svaku neuspjelu privatizaciju, za svaki sumnjiv ili nesumnjiv milion. Nema drugog pojašnjenja?" naveo je Danilović.

On je dodao da bi razumio da je istaknuto devet velikih barjaka, da svako devet minuta sa javnog razglasa emituju himnu da je u svakom gradu od Ulcinja do Pljevalja sve u znaku broja devet. "Ali zašto 500? Čega mi imamo 500? 500 miliona duga, 500 afera, 500 stanova dobijenih po diskrecionoj formi za partijske funkcionere, 500 ekstra profitera i bogataša? Je li Crna Gora 500 puta jača sa 500 naopako i svakako postavljenih državnih grbova?" napisao je funkcioner Demosa.

Danilović pita i šta se može očekivati na desetogodišnjicu nezavisnosti. "1000 zastava i milijardu eura duga? A kad završimo auto put do Mateševa biće to divna prilika da na 40 km dugom bulevaru oborimo rekord - 100 000 zastava" naveo je Danilović.

Bonus video: