URA: DPS ponovo uzeo da kreči

Iz URA dodaju da je “odgovornom politikom'' DPS je poveo crnogorske rezerviste u “rat za mir” i pogibiju
87 pregleda 20 komentar(a)
Žarko Rakčević, URA, Foto: Savo Prelević
Žarko Rakčević, URA, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 22.05.2015. 11:04h

Umjesto da pokušaju da argumentovano odgovore na pitanja na koja je ukazao predsjednik Građanskog pokreta URA Žarko Rakčević - ogroman javni dug, 35.000 nezaposlenih, uništena privreda, ortačke privatizacije, odgovornost za 185 miliona palih državnih garancija, organizovani kriminal i nerasvijetljena ubistva, promašena socijalna politika i neprimjerena obijest vladajuće elite, DPS je ponovo uzeo da kreči, navodi se u regovanju pokreta URA.

"Protivno zdravom razumu građana i računajući na kolektivnu amneziju, DPS poentira da je prije 25 godina Crna Gora bila blizu rata i u sankcijama, a ne blizu Evrope. Možda su “spasioci” Crne Gore, falsifikujući činjenice, sebe zaista ubijedili da nijesu upravo oni iz DPS-a u velikosrpskoj ekstazi bili ti koji su i bukvalno balvanima u Virpazaru i širom Crne Gore zaustavili evropsku putanju Reformskih snaga Anta Markovića. Kako tada, kada je blatio i organizovao hajku na izvorne suvereniste Perovića, Rakčevića i druge, tako i sada DPS jednako želi želi ukloniti kritičare i neprijatne svjedoke njihovih nepočinstava", piše u saopštenju.

Oni dodaju da je “odgovornom politikom'' DPS je poveo crnogorske rezerviste u “rat za mir” i pogibiju, kako bi pili kafu na Stradunu i oslobađali Dubrovnik od ustaša.

"Željeli bi iz DPS-a da zaborave da su ratom za mir i granatiranjem Dubrovnika obrukali Crnu Goru . Da su aktivnom koalicionom saradnjom sa Miloševićem i ratnim zločinima deportacije izbjeglica, etničkim čišćenjem Bukovice, logorom Morinj doveli do sankcija međunarodne zajednice i umjesto u EU, Crnu Goru uveli u izolaciju. Gospodo iz DPS, dok ste vi klicali Miloševiću i Velikoj Srbiji čelnici URA su i tada klicali vječnoj Crnoj Gori. Proganjali ste suvereniste i hapsili one koji su nosili i isticali sadašnju državnu zastavu. Dobro je da, poslije mnogo lutanja i uz podučavanje, danas kličete Crnoj Gori, ali je nedopustivo da vi sa četkom za krečenje u ruci i dežurnim falsifikatorima i propagandistima na koncu upozoravate na kolektivnu amneziju devedesetih. Dok ste od nezavisnosti bježali punih deset godina, od imovinskog kartona funkcionera kao od đavola bježite već četvrt vijeka. Odgovor u demokratskim društvima je jednostavan - podržite prijedlog URA i dijela opozicije i proglasite javnim interesom retroaktivno preispitivanje imovine javnih funkcionera od uvođenja višestranačkog sistema. Takođe, neosnovano bogaćenje proglasite krivičnim djelom", navodi se.

Oni dodaju da su predložili oduzimanje imovine stečene kriminalnim aktivnostima u privatizaciji i tokom ratnog profiterstva, šverca cigareta, narkotika, oružja i slično. Takođe, da su predložili da se od oduzete imovine formira fond za zapošljavanje onih koje vaša politika ponovo deportuje iz Crne Gore.

"Čelnik URA je u više navrata od devedesetih insistirao na bilansu pokretne i nepokretne imovine i učinio uvijek javnim svoj imovinski karton tokom obavljanja državnih funkcija . Normalno , trebaju biti jasni svi prihodi i rashodi čelnika URE i završni računi njegovih kompanija uključujući i to DPS -u sporno pitanje prihoda od zakupa kuće državi - Upravi zajedničkih službi, odnosno Pokretu za promjene tokom osam godina, kao I svi plaćeni porezi. Vjerujemo da javnost zanima odgovor kako se za četvrt vijeka vladanja DPS od državne plate postaje multimilioner. Kako se postaje tranzicioni dobitnik, ne na tržištu nego iz kabineta.Javnost zanimaju tajne životnog uspjeha – od podstanara do multimilionera ili kako da ne budete iznenađeni kada otkrijete milion na svom računu, a nekolika na računima supruge i ortaka u Švajcarskoj ili off shore destinacijama", zaključuje se.

Bonus video: