PREMIJER PRIMIO NOVOG AMBASADORA MAĐARSKE

Marković: Uspješan nastavak procesa integracije Crne Gore u EU je prioritet Vlade

Kako je saopšteno iz Vlade, Marković je kazao da očekuje da će Neđešijevu misiju obilježiti dalji razvoj kvalitetnih bilateralnih odnosa Crne Gore i Mađarske, utemeljenih za vrijeme mandata prethodnog ambasadora Kristijana Poše
96 pregleda 4 komentar(a)
Jožef Neđeši, Duško Marković, Foto: Vlada Crne Gore
Jožef Neđeši, Duško Marković, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 19.09.2018. 12:29h

Uspješan nastavak procesa integracije Crne Gore u Evropsku uniju (EU) prioritet je Vlade, kojem će i u narednom periodu još intenzivnije biti posvećena, poručio je premijer Duško Marković.

On je danas u primio novoimenovanog ambasadora Mađarske Jožefa Neđešija i poželio mu dobrodošlicu u Crnu Goru.

Kako je saopšteno iz Vlade, Marković je kazao da očekuje da će Neđešijevu misiju obilježiti dalji razvoj kvalitetnih bilateralnih odnosa Crne Gore i Mađarske, utemeljenih za vrijeme mandata prethodnog ambasadora Kristijana Poše.

Premijer se zahvalio Mađarskoj na kontinuiranoj podršci Crnoj Gori u procesu evropskih i evroatlantskih integracija.

„Naglasivši da uspješan nastavak procesa integracije Crne Gore u Evropsku uniju naš prioritet kojem ćemo u narednom periodu još intenzivnije biti posvećeni“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da su Marković i Neđeši konstatovali da obje države vide mogućnost produbljenja ekonomske saradnje, i to prije svega u oblastima turizma, energetike i poljoprivrede, a naročito u oblasti proizvodnje hrane.

„U tom smislu, Marković je prihvatio predlog za početak rada na formulisanju okvirnog međudržavnog sporazuma Crne Gore i Mađarske o saradnji“, dodaje se u saopštenju.

Preporučujemo za Vas