Nuhodžić o dekalraciji PS NATO: Ohrabrujuća poruka za Crnu Goru

On smatra da se, imajući u vidu ključnu fazu procesa u kojoj se Crna Gora nalazi, stav njenih partnera po tom pitanju može cijeniti kao potvrda crnogorskom optimizmu
2 komentar(a)
Mevludin Nuhodžić, Foto: Arhiva Vijesti
Mevludin Nuhodžić, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 19.05.2015. 14:20h

Deklaracija Parlamentarne skupštine (PS) NATO-a usvojena u Budimpešti ohrabrujuća je poruka za Crnu Goru i potvrda svega što je učinjeno na evroatlantskom putu, ocijenio je predsjednik skupštinsklog Odbora za bezbjednost i odbranu, Mevludin Nuhodžić.

PS NATO-a usvojila je u ponedjeljak u Budimpešti Deklaraciju kojom preporučuje vladama i parlamentima država članica da podržavaju posvećenost politici otvorenih vrata i da do kraja godine donesu odluku o pozivu Crnoj Gori.

Nuhodžić je kazao da usvajanje Deklaracije o proširenju NATO-a na plenarnoj sjednici Proljećnjeg zasijedanja PS NATO je još jedna potvrda posvećenosti država članica politici otvorenih vrata Alijanse, kao i njihove spremnosti za nastavak podrške državama koje teže punopravnom članstvu u toj organizaciji.

"Za Crnu Goru, ohrabrujuća je poruka iskazana u usvojenom dokumentu. To je afirmacija i potvrda svega što smo učinili na evroatlantskom putu u proteklom periodu", kazao je Nuhodžić agenciji MINA.

On smatra da se, imajući u vidu ključnu fazu procesa u kojoj se Crna Gora nalazi, stav njenih partnera po tom pitanju može cijeniti kao potvrda crnogorskom optimizmu.

"Da sa onim što smo uradili i što ćemo uraditi u narednom periodu, možemo očekivati pozivnicu za punopravno članstvo u NATO savezu", zaključio je Nuhodžić.

Bonus video: