Medojević: Zajednički neprijatelj nam je Balkanska konfederacija organizovanog kriminala

"Fer i slobodni izbori su osnov demokratskog politickog poretka i borba makedonske opozicije portiv politicke korupcije i zloupotrebe bezbjendosnih sluzbi je borba za jacanje dmeokratije i stabilnosti Balkana", kazao je Medojević
15 komentar(a)
Nebojša Medojević, Foto: Savo Prelević
Nebojša Medojević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 18.05.2015. 14:44h

Zahtjevi makedonske opozicije su legitimni, opravdani i u svemu identični sa zahtjevima DF koji su prezentirani javnosti u februaru ove godine, kazao je lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević.

"Vlast koja krade izbore, zloupotrebljava državne resurse, službe bezbjednosti, mafiju, kontrolisane drzavne i privatne medije, nije legitimna i ne može upravljati zemljom. Nama je žao , što zbog opstrukcija spolja , ali i iznutra, DF nije organizovao demokratske mirne proteste protiv lopovske vlasti još u jesen prošle godine, koji bi doveli do ostavke Đukanovića i formiranja prelazne vlade koja bi sprovela nepohodne refome izbornog sistema, i uspostavila kontrolu i spriječila zloupotrebe resursa i državnih institucija, fondova, službi, amfije i medija", kazao je Medojević.

On je dodao da zbog organizovanih i sistemskih opstrukcija unutar DF i centara moći izvan koji su sprečavali proteste, Crna Gora je izgubila godinu dana i tek sada se stiču nepohodni politički uslovi da DF realizuje svoju politiku.

"Fer i slobodni izbori su osnov demokratskog politickog poretka i borba makedonske opozicije portiv politicke korupcije i zloupotrebe bezbjendosnih sluzbi je borba za jacanje dmeokratije i stabilnosti Balkana", kazao je Medojević. Danas Makedonija, sjutra Crna Gora.

Medojević je rekao da svi imamo zajendičkog neprijatelja, a to je kako tvrdi Balkanska konfederacija organizovanog kriminala, koja po njegovim riječima, ima politički uticaj na Vlade Crne Gore, Srbije, Makedonije, BiH, Kosova i Albaniije i koja nema inters da se region demokratziuje.

"Zato je borba makedonske opozicije od izuzetne važnosti za demokratizaciju Balkana i crnogorska opozicija predvođena DF će nastaviti ovaj talas promjena koji konacno treba da dovede do oslobađanja regiona od političkog uticaja mafije i korumpiranih struktura vlasti. Borba makedonske opozicije i izvjesna pobjeda, treba da bude uzor svima nama da za velike pobjede je neophodna zajednicka akcija naroda i politickih lidera koji su spremni da se žrtvuju i da budu u prvim redovima ove borbe. DF je spreman za ovaj istorijski izazov i mi danonoćno radimo na pripremi protesta. Svako je dobrodošao i svako je pozvan da nam se pridruži u borbi za slobodu i demokratiju, pravnu državu koja garantuje jednaka prava za sve", kaza je lider Pokreta za promjene.

Bonus video: