Mladi DUA ponovo optužili Đeku: Dati 10.000 eura samo za pice i nije dobro za grad

54 pregleda 0 komentar(a)
Ulcinj, Foto: Boris Pejović
Ulcinj, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 18.05.2015. 12:54h

Intelektualci Foruma mladih DUA ponovili su optužbe o zlouoptrebama lokalne vlasti odbijajući poziv predsjednika Opštine Fatmira Đeke da pređu u redove njegove partije ili koalicije.

Oni su u reagovanju na tekst "Forum mladih DUA optužio Đeku za zloupotrebe, on uzvratio", kazali da je njihova namjera bila da podstaknu savjesno rukovođenje gradom.

"Nažalost, Đeka je reagujući na naše optužbe još jednom pokazao da je nepromjenljiv i nepopravljiv".

Mladi DUA poručili su Đeki da novac iz budžeta namjienjen sportskim klubovima više ne dijeli kao prošle godine.

"Novac koji ste utrošili u finansiranje fiktivnih klubova, koji nigdje i nikada nijesu bili učesnici sportskih nadmetanja, mogli ste utrošiti na finansiranje fudbala. Ulcinj bi tako danas imao svoj klub koji bi se takmičio u drugoj fudbalskoj ligi. Isto tako, da ste novac dodijeljen Podgoričkim klubovima, utrošili na podršku, naprimjer, karate klubova, možda bi Ulcinj danas ponovo bio okićen medaljama sa balkanskih, evropskih i svjetskih prvenstava", tvrde u Forumu DUA.

Mladi DUA ne spore da zakon poznaje preusmjerenja kada su u pitanju rashodi po osnovu ugovora o djelu.

"Ali taj isti zakon kaže da dozvoljeno prekoračenje budžetske stavke po tom osnovu ne može biti veće od 10 odsto. Umjesto planiranih 31.000, lokalna vlast je po tom rashodovala 100.000, dakle 300 odsto više", tvrde oni podsjećajući da se preusmjerenja rade rebalanskom a ne nikako voljom predsjednika Opštine.

Furum Mladih DUA su kazali da ih raduje činjenica da su Ulcinj posjetili visoki predstavnici Turske i ljepotice iz Albanije ali i "da ih brine to što je u jednom restoranu na pice utrošeno 10.000 eura".

"Ubijeđeni smo da ni predstavnici visoke turske delegacije, niti albanske ljepotice, a ni čelnici DUA-e nijesu okusili ni jedno jedino parče tih pizza. Zato, nazovite nas neznalicama, ali mi ne shvatamo kako ta reprezentacija može biti u korist grada", ocjenjuju u Forumu.

Oni su se zahvalili pozivu Đeke da pristupe njegovoj koaliciji ili partiji budući "da je naše shvatanje politike nastojanje da se izborimo protiv zloupotreba i loših rukovođenja".

Đeka je u prethodnom reagovanju kazao da je DUA partija koja nestaje jer je vode ljudi bez odgovarajuće stručne spreme i pozvao preostale intelektualce da mu pristupe.

"Našom partijom do sada su rukovodila četiri predsjednika, biće i petog i šestog... Plašimo se da će te Vi biti prvi i posljedni kad je Vaša DP u pitanju", poručili su mladi DUA Đeki zaključivši "da oni kao intelektualci ne mogu prihvatiti da budu dio partije koju vode ponavljači".

"Naš zadatak je, da ne dopustimo, da ta "ponavljačka pamet" bude model rukovođenja Opštinom Ulcinj" piše u reagovanju.

Bonus video: