Bogdanović: Nisam prijetio

"S obzirom da je očito riječ o lošem rezonu odbornika OO SDP, podsjetićemo da je na sjednici Skupštine Prijestonice Cetinje govoreno o otpremninama i socijalnom programu na dobrovoljnoj osnovi – pri čemu su upravo predstavnici tog odborničkog kluba pokazali da ne razumiju temu dnevnog reda"
18 komentar(a)
bolnica Danilo I, Foto: Danijela Lasica
bolnica Danilo I, Foto: Danijela Lasica
Ažurirano: 18.05.2015. 11:50h

Gradonačelnik prijestonice Cetinje Aleksandar Bogdanović nije prijetio odborniku Socijaldemokratske partije (SDP) i direktoru cetinjske Bolnice, Ivanu Gazivodi, nego mu je poručio da je smjenjiv i da bi trebalo da uzme otpremninu, saopšteno je iz Bogdanovićevog kabineta.

SDP je optužila Bogdanovića da je na sjednici Skupštine Prijestonice, održanoj 15. maja, prijetio Gazivodi, da će ostati bez posla.

U reagovanju Kabineta gradonačelnika navodi se da nije tačno da je Bogdanović na posljednjoj sjednici Skupštine Prijestonice Cetinje bilo kome prijetio, naprotiv.

"No, ukoliko se pominjanje opcije, odnosno mogućnosti, shodno kojoj bi direktor jedne ustanove mogao biti smijenjen, doživljava kao prijetnja, onda odbornici SDP u Skupštini Prijestonice Cetinje imaju problem sa percepcijom", naveli su iz Kabineta.

Prema njihovim riječima, kako su „tanka argumentacija i još tanje znanje o javnim finansijama odbornika Gazivode još jednom doživjeli poraz, onda navedeni gospodin – po već toliko puta viđenom scenariju – pribjegava još jednoj u nizu političkih manipulacija“.

"S obzirom da je očito riječ o lošem rezonu odbornika OO SDP, podsjetićemo da je na sjednici Skupštine Prijestonice Cetinje govoreno o otpremninama i socijalnom programu na dobrovoljnoj osnovi – pri čemu su upravo predstavnici tog odborničkog kluba pokazali da ne razumiju temu dnevnog reda", kaže se u reagovanju.

Zato odbornici SDP-a, kako se navodi, s obzirom na to da su njihovi argumenti na samoj sjednici pobijeni u startu, dva dana kasnije imaju potrebu da se dodatno oglašavaju saopštenjem za medije.

Iz Kabineta su naglasili da Bogdanović nije nadležan za izbor kadrova u bolnici „Danilo prvi“ i otud, kako su naveli, tvrdnje odbornika SDP teško da imaju utemeljenja.

"Ipak, sa druge strane, Bogdanović je time poručio da je svako smjenjiv, pa i imenovani odbornik, koji tokom dužeg niza godina obavlja dužnost direktora bolnice 'Danilo prvi'. Zato je Bogdanović na protekloj sjednici Skupštine iskazao stav da Gazivoda, shodno rezultatima svog rada, odnosno nerada u Bolnici i treba da uzme otpremninu", navodi se u reagovanju.

Dodaje se da je Bogdanović i sada pri istom stavu.

Iz Kabineta su ocijenili da je čudno što odbornici SDP-a, kada već govore o projektima gradske uprave, „zaboravljaju“ rekonstrukciju stare bolnice „Danilo prvi“, koja je do skoro bila jedan od najneuglednijih objekata u gradu.

"Iako je to bila obaveza direktora i menadžmenta bolnice, cjelokupnu rekonstrukciju obavila je upravo Prijestonica Cetinje. Sa druge strane, ista osoba se ni u jednom momentu nije ni zainteresovala za navedene radove, koji su se dešavali u krugu njegove institucije. Za to vrijeme, ista je osoba gasila odjeljenja u bolnici", kaže se u reagovanju.

Iz Kabineta tvrde da Gazivoda nije ni na druge načine doprinio svom gradu, a prevashodno kao član pojedinih upravnih odbora nekih od najuspješnijih subjekata u državi.

Oni su naveli da cijene što odbornici SDP uočavaju „nekvalitetno“ urađeni Dvorski trg, Njegoševu ulicu, novi saobraćajni koridor na ulazu u grad, dvije nove stambene zgrade, gradsku tržnicu, dnevni centar za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju, nove hotelske sadržaje na Lovćenu, nove komercijalno – privredne sadržaje u gradu, univerzitet, novu kanalizacionu mrežu, britansko poslanstvo, staru bolnicu, investicije poput Lipske pećine, vinske kuće i brojne druge projekte.

"Zato, ovom prilikom odbornicima SDP dugujemo samo izvinjenje zbog toga jer radimo. Znamo da bi njima, bez sumnje, više odgovaralo da se na Cetinju i za Cetinje ništa ni ne radi – kako uostalom i sami čine", zaključuje se u reagovanju.

Bonus video: